Vind de beste dakwerker in Zoersel

Kom gemakkelijk en snel in contact met dakwerkers uit Zoersel en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Dakwerkers Zoersel

Top 16 dakwerkers in Zoersel

Compleet overzicht van alle dakwerkers in Zoersel en omgeving

Gratis offertes vergelijken Vergelijk dakwerkers en bespaar!

In Zoersel zijn 16 dakwerkers beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle dakwerkers uit Zoersel. Iedere dakwerker heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties.

Dakwerker Zoersel gezocht?

Op Dakwerkergids.be vind je altijd een geschikte vakman voor jouw dakwerken. Alle bedrijven hebben een eigen pagina met relevante bedrijfsinformatie als adres- en contactgegevens en openingstijden.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk gratis dakwerkers uit deze gids.

Handige artikelen:

Je vindt alle artikelen over dakwerken op onze gidspagina.

Over Zoersel

Zoersel is een plaats in de provincie Antwerpen en telt in totaal 21739 inwoners, verdeeld over 9489 huishoudens. Per 1582 huishoudens is er 1 dakwerker beschikbaar.

Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan!

Overzicht van de top 16 dakwerkers in Zoersel en omgeving

Dakwerker gezocht? Vergelijk & bespaar.

dakwerker Zoersel

Vind een geschikte dakwerker in Zoersel

Sommige klussen in en rond het huis kun je niet zelf doen: voor het uitvoeren van dakreparaties of roofingwerken heb je nu eenmaal de hulp van een dakwerker nodig. Een dakwerker in Zoersel is in te schakelen voor diverse dakwerken: roofingwerken, daktimmerwerken en dakherstellingen voeren ze in een handomdraai voor je uit. Meer weten?

Lees op deze pagina meer over wat een dakwerker precies doet. Ook vertellen je hier meer over de prijzen van verschillende dakwerken, lees je over verschillende soorten dakbedekking en geven we je een aantal handige tips.


Dakwerken Zoersel: de belangrijkste informatie

 • Een dakwerker rekent een gemiddeld uurtarief van €35,- tot €45,-.
 • Ook voor de dakwerken worden en kosten gerekend. Dakonderhoud kost bijvoorbeeld gemiddeld €15,- per vierkante meter en een reparatie begint vanaf €130,- per vierkante meter.
 • Er wordt gekozen voor een uurtarief of een vast tarief. Met een vast tarief weet je van tevoren precies wat het gaat kosten.
 • Kies voor een goede dakisolatie, zodat je elke maand weer bespaart op je energiekosten. Daarnaast verhoog je je wooncomfort en woningwaarde.
 • Belangrijkste tips bij het vinden van een dakwerker: lees de offerte goed door, bekijk of je garantie hebt, lees recensies, bekijk of het dakwerkersbedrijf keurmerken of certificaten heeft en vertrouw op je gevoel.
 • Populaire dakbedekking voor schuin dak: dakpannen, leien en metaal.
 • Voor platte daken wordt er meestal gekozen voor: bitumen, EPDM of pvc.
 • Een milieubewuste keuze is een groendak. Dit type dakbedekking isoleert ook nog uitstekend.
 • Besparen? Kies voor een dakwerker in jouw regio, laat meerdere dakwerken uitvoeren, doe zelf een aantal werkzaamheden en vraag een premie aan.

dakwerkers Zoersel

Wat kost een dakwerker in Zoersel?

De kosten van een dakwerker in Zoersel variëren van ongeveer €35,- tot €45,- per uur. Hoe hoog hoog het uurtarief van een dakwerker is, is afhankelijk van het dakwerk dat je laat uitvoeren. Kleine, algemene dakwerken zoals kluswerk kosten ongeveer €35,- tot €40,- per uur.

Wat kost een dakwerker bij grotere klussen?

Grotere klussen, zoals nieuwbouw en dakonderhoud is juist iets duurder: €40,- tot €45,- per uur. Houd er rekening mee dat elke dakwerker zijn eigen tarief bepaalt. Hierdoor komt het voor dat de prijzen van verschillende dakwerkers flink verschillen. Het is dus altijd verstandig om meerdere erkende dakwerkers bij jou in de buurt te vergelijken.

Kosten dakwerker per uur

€35,- tot €45,-

Kosten zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven.

Laag
€35,- tot €40,- per uur

Kluswerk, zoals een dakreparatie.

Hoog
€40,- tot €45,- per uur

Nieuwbouw en dakonderhoud.

Start gratis offerteaanvraag!


Wat kosten dakwerken in Zoersel

De gemiddelde prijzen van dakwerken in Zoersel hangen heel nauw samen met het soort dakwerk dat je uit laat voeren. Dakdekkers voeren standaard dakonderhoud al uit vanaf €15,- per m². Dit bestaat uit een dakreiniging, een inspectie en het schoonmaken van de dakgoten.

Voor een dakreparatie liggen de kosten voor platte daken tussen de €130,- tot €420,- per m². Op een plat dak kost een reparatie ongeveer €255,- tot €285,- per m². Een complete dakrenovatie wordt gedaan door erkende dakdekkers vanaf €50,- per m². Hierbij gaat het om het vernieuwen van de totale dakbedekking.

Het aanbrengen van dakisolatie kost gemiddeld €13,- tot €70,- en voor een dakkapel betaal je ongeveer €3.000,- tot €3.750,-, afhankelijk van de afmetingen.

Prijzen van dakwerken 2024

Welke dakwerken? Dakwerken prijzen per m²* Toelichting
Dakonderhoud €15,- per m² Dak reinigen, inspectie, dakgoten schoonmaken, voorrijkosten en btw
Dakreparatie schuin dak €130,- tot €420,- per m² Van dakpannen tot leien
Dakreparatie plat dak €255,- tot €285,- per m² Van EPDM tot bitumen
Dakrenovatie Vanaf €50,- per m² Oude dakbedekking verwijderen, nieuwe bedekking plaatsen
Ontmossen €10,- en €15,- Verwijderen mos van daken
Dakisolatie €13,- tot €70,- Prijs per m², inclusief btw en montage
Plaatsen dakkapel €3.000,- tot €3.750,- Gemiddelde dakkapel 1.50 x 2.50 meter, inclusief btw en montage
Plaatsen daklicht €4000,- tot €5.500,- Plaatsing daklicht of lichtkoepen, incl. montage

* De genoemde prijzen zijn inclusief btw en arbeidsuren. De prijzen zijn afhankelijk van heel wat factoren. Denk aan de materiaalkeuze, ernst van probleem en de dakoppervlakte.

Vergelijk prijzen van dakwerkers uit Zoersel

Kies het dakdekkersbedrijf met het beste aanbod en bespaar tot 40% op de kosten!

Welke factoren beïnvloeden de prijs van geregistreerde dakwerkers?

De prijs van geregistreerde dakwerkers verschilt enorm. Hoe komt dit? De kosten van de dakwerken hangen samen met verschillende factoren. Zo speelt natuurlijk het soort dakwerk een rol. Algemene dakwerken zijn een stuk voordeliger dan gespecialiseerde dakwerken: denk bijvoorbeeld aan het leggen van dakpannen tegenover rietdekken.

Daarnaast speelt de ervaring én de regio van de dakwerker een belangrijke rol. Hoe meer ervaring, des te hoger de prijs. Bovendien liggen de prijzen in de randstad vaak stukken hoger dan buiten de randstad. Waarom? Omdat er buiten de randstad minder werkzaamheden worden aangeboden.

De totaalprijs wordt beïnvloed door:

 • de dakwerken
 • het materiaal
 • de ervaring van de dakwerker
 • de regio

Handige prijsvoorbeelden:


Prijsvoorbeeld 1: Ontmossen schuin dak

Deze klant had veel last van mosvorming op het dak. Om te voorkomen dat de dakbedekking beschadigd raakte, heeft de dakwerker het gehele dak ontmost. Voor het dak van 80 vierkante meter, kostte dit €1.120,-.


Prijsvoorbeeld 2: Dakrenovatie plat dak

De klant wilde zijn platte dak van de garage, in totaal 20 vierkante meter, laten renoveren. De vakman verwijderde eerst de oude dakbedekking, plaatste isolatie en een nieuwe laag bitumen. De kosten voor deze dakwerken waren in totaal €1.750,-.

7 Tips voor het vergelijken van erkende dakwerkers

Zoek je een geschikt dakwerker bij jou in de buurt? Hieronder staan 7 belangrijke tips die je helpen met het vergelijken van offertes. Zo vind je gemakkelijk welke dakwerken offerte de beste keuze is! Dakwerker uit Zoersel gezocht?

Alle tips:

 • Tip 1: is de prijs van de dakwerker per m² of juist per uur? Dit verschilt vaak per klus en dakwerker, maar het is verstandig hier op te letten.
 • Tip 2: let op keurmerken. Een dakwerker die beschikt over één of zelfs meerdere keurmerken voldoet aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en klantvriendelijkheid. Belangrijke keurmerken zijn Vebidak, KOMO en Dakmeester.
 • Tip 3: welke garantievoorwaarden biedt de dakwerker aan? Het is verstandig te kiezen voor geregistreerde dakwerkers met een duidelijke garantie.
 • Tip 4: kies voor geregistreerde dakwerkers bij jou in de buurt. Zo bespaar je op de voorrijkosten.
 • Tip 5: zijn de dakwerkers in Zoersel gespecialiseerd in bepaalde dakwerken? Zo is niet iedere dakwerker ervaren in rietdekken of het plaatsen van dakkapellen.
 • Tip 6: vertrouw op je gevoel en de eerste indruk. Je moet de dakwerker natuurlijk kunnen vertrouwen.
 • Tip 7: vraag aanbevelingen en recensies. Je kan dit vragen aan je eigen familie en vrienden, maar online vind je ook vaak recensies over verschillende dakdekkersbedrijven.

Dakwerker in Zoersel gezocht? Vergelijk offertes!

Kies de dakwerker met de scherpste prijs en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs.
Start gratis offerteaanvraag!

Welke dakwerken in Zoersel?

Dakwerkers zijn onder andere in te zetten voor deze dakwerken in Zoersel:

 • Dakonderhoud: het schoonmaken en inspecteren van het dakoppervlak. Kost gemiddeld €15,- per m².
 • Dakreparatie: het repareren van een beschadiging. Denk aan een scheur in het dakleer of een gebroken dakpan. De kosten variëren van €130,- tot €420,- per m²
 • Dakrenovatie: bestaat uit het verwijderen van oude dakbekleding en het plaatsen van nieuw dakleer. Dit kost gemiddeld €50,- per m².
 • Dakinspectie: een controle van het dakoppervlak. Dakwerkers checken het oppervlak op beschadigingen en zwakke plekken. Wordt al gedaan vanaf €15,- per m².
 • Dakreiniging: dakwerkers maken het dakoppervlak schoon van vuil, mossen en algen. Kost gemiddeld €15,- per m². Lees hier meer over dakpannen reinigen.
 • Dakisolatie: met het aanbrengen van dakisolatie verlaag je de energiekosten. Dit kost gemiddeld €13,- tot €70,- per m² afhankelijk van het soort isolatiemateriaal.
 • Dakkapel plaatsen: met een dakkapel creëer je meer licht en ruimte op de verdieping. Afhankelijk van de afmetingen kost het plaatsen van dakkapellen gemiddeld €3.000,- tot €3.750,-.
 • Dakgoten plaatsen: het vervangen of herstellen van beschadigde of verouderde dakkapellen.
 • Nieuwe dakbedekking plaatsen: het aanbrengen van dakleer, dakpannen of dakleien.
 • Nieuw dak plaatsen: plaatsen van nieuwe daken op bestaande- en nieuwbouw.
 • Dak ontmossen: verwijderen mossen en algen van daken.
 • Daktimmerwerk: alle timmerwerken op en rondom het dak.


Hoe verloopt een dakrenovatie?

Bekijk in deze video het proces en eindresultaat van een volledig dakrenovatie.


Soorten dakbedekking

Bij een dakrenovatie heb je de keuze uit veel verschillende soorten dakbedekking. Hieronder staat een overzicht van de verschillende soorten dakbedekking.

Voor een plat dak:

 • Bitumen: voordelig op de korte termijn. Gaat 20 jaar mee en kost ongeveer €45,- per m².
 • EPDM: een synthetisch rubber met een gemiddelde levensduur van 40 jaar. Kost ongeveer €45,- per m².
 • Pvc: kunststof dakbedekking verkrijgbaar in diverse kleuren, heeft een levensduur van zo’n 40 jaar en kost €55,- per m².
 • Groendak: planten, mossen of zelfs struiken op het dakoppervlak. Verlengt de levensduur van het dak naar 60 jaar en kost gemiddeld €55,- per m².

Voor een hellend dak:

 • Dakpannen: verkrijgbaar in verschillende kleuren, gaat 50 jaar mee en kost gemiddeld €45,- per m².
 • Leien: geven jouw dakoppervlak een natuurlijke uitstraling. Gaan 40 jaar mei en kosten gemiddeld €75,- per m².
 • Aluminium: robuuste uitstraling en heeft weinig onderhoud nodig. Kost gemiddeld €75,- per m² en gaat tot 70 jaar mee.
 • Zink: geeft het huis een unieke uitstraling. De kosten liggen rond de €80,- per m² en het gaat tot 125 jaar mee.
 • Riet: voor een heel natuurlijke uitstraling en isolatie. Kost ongeveer €90,- per m² en gaat tot 45 jaar mee.
 • Koper: de levensduur ligt rond de 100 jaar, maar heeft een hogere kostprijs. Gemiddeld betaal je hiervoor €130,- per m².

dakwerken Zoersel

Wat kost dakbedekking?

De kosten voor dakbedekking lopen ver uiteen. Zo is er voor elk budget een geschikte keuze. Voor bitumen of EPDM betaal je gemiddeld €45,- per m². EPDM is voor veel mensen een betere keuze, omdat dit maar liefst twee keer zo lang meegaat. Voor pvc betaal je ongeveer €55,- per m² en een groendak kost ook gemiddeld €55,- per m². Houd er wel rekening mee dat je voor een groendak ook een geschikte ondergrond moet hebben, zoals EPDM. Deze kosten komen er nog bij.

Wat kost dakbedekking op een schuin dak?

Dakpannen laat je al plaatsen vanaf €60,- per m² en voor leien liggen de kosten rond de €70,- per m². De prijzen voor een metalen dak lopen uiteen van €75,- tot €130,- per m² en voor riet betaal je gemiddeld €90,- per m².

Kosten dakbedekking 2024

Soort dakbedekking Prijs per m²* Gemiddelde levensduur
Plat dak
Bitumen €45,- 20 jaar
EPDM €45,- 40 jaar
Pvc €55,- 40 jaar
Groendak (exclusief onderlaag, zoals EPDM) €55,- 60 jaar
Hellend dak
Dakpannen €60,- 50 jaar
Leien €70,- 40 jaar
Aluminium €75,- 50 jaar
Zink €80,- 125 jaar
Riet €90,- 45 jaar
Koper €130,- 100 jaar

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief plaatsen en btw. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

Premie voor dakwerken Zoersel?

De kosten van verschillende dakwerken kunnen flink oplopen. Gelukkig zijn er verschillende premies voor dakwerken in Zoersel die u eventueel kunt aanvragen. Zo houdt u de kosten zo laag mogelijk.

Allereerst is het mogelijk via de netbeheerder een premie voor dakisolatie aan te vragen. Hierbij moet je dak voldoen aan een minimale R-waarde van 0,75 m²K/W. Bij deze premiekrijg je tot €4,- per m² van je investering weer terug.

Daarnaast is het mogelijk om een deel van de investering weer terug te krijgen via de Mijn VerbouwPremie. Deze premie geldt bij dakisolatie en het vernieuwen van het dak.

In de tabel hieronder vind je een overzicht van de beschikbare premies voor dakwerken.

Premies voor dakwerken in 2024

Premie Dakwerken Hoogte premie
Mijn VerbouwPremie Dakisolatie, volledige/gedeeltelijke vernieuwing van dak 20% tot 50%, maximaal €5.750,-
Isolatiepremie Fluvius – Doe het zelf Dakisolatie €6,- tot €12,- per m²
Totaalrenovatiebonus Dakisolatie €625,- tot €4.750,-
Huur- en isolatiepremie Isolatie van huurwoningen €20,- per m² en €200,- per dossier
Verlaagd btw-tarief Dakisolatie en dakrenovaties Van 21% naar 6%

Verlaagd btw-tarief voor dakwerker?

Naast deze verschillende premies, profiteer je ook van een verlaagd btw-tarief. Bij verschillende dakwerken betaal je namelijk slechts 6% btw, in plaats van de gebruikelijke 21%! Voorwaarden hiervoor zijn dat je een geregistreerd dakwerker inschakelt en het gaat om een woonhuis. Werk je vanuit huis? Dan profiteer je nog steeds van een verlaagd btw-tarief mits je maximaal 30% van je woonruimte gebruikt voor je werk.

Tips om te besparen op de kosten van een dakwerker

Dakwerkers gezocht? Er zijn een aantal manieren om flink te besparen op de kosten. We geven je hieronder een paar handige tips, zodat je zeker weet dat je nooit te veel betaalt.

 • Tip 1: zoek naar dakwerkers in de buurt! Zo bespaar je op de voorrijkosten.
 • Tip 2: voer een gedeelte van de werkzaamheden zelf uit, zoals het schoonmaken of het verwijderen van de bestaande dakbedekking.
 • Tip 3: zoek naar de premies die je kunt aanvragen om de kosten zo laag mogelijk te houden
 • Tip 4: hoe groter de klus, des te lager de prijs per m². Als hij ook zijn dak wil vernieuwen, combineer dit dan met jouw dak en bespaar!
 • Tip 5: en tot slot: vergelijk meerdere dakdekkers in Zoersel en kies de dakdekker met het beste aanbod.

dakwerker gezocht in Zoersel?

Dakwerker in Zoersel gezocht? Gratis offertes vergelijken!

Wil jij je dak- of roofingwerken graag uitbesteden aan een vakman? Dakwerkers in de buurt van Zoersel zijn in te zetten voor het repareren van dakbedekking, het uitvoeren van andere dakherstellingen en het vervangen van het dakleer. Daarnaast kan een dakwerker het asbest op je dak verwijderen en je plat dak vernieuwen. Op zoek naar een dakwerker?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je meerder offertes van dakwerkers in je regio. Kies de dakdekker met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs. Geen zorgen: het vergelijken van offertes is zonder verplichting. Dat betekent dat je nergens aan vast zit!

Gratis offertes vergelijken

Veelgestelde vragen

Meer weten over het inschakelen van een dakwerker? Hieronder vind je antwoord op een aantal veelgestelde vragen.


Het gemiddelde uurtarief van een dakwerker ligt tussen de €35,- tot €45,-. Eenvoudige klussen kosten vaak iets minder, terwijl je voor ingewikkelde klussen rekening moet houden met een hoger uurtarief. Voor spoedklussen, bijvoorbeeld ‘s avonds of in het weekend, wordt vaak nog een ander tarief gerekend.
Dat is helemaal afhankelijk van de werken die je laat uitvoeren. Een reparatie is vaak binnen een paar uur afgerond. Wanneer je echter niet dakbedekking laat leggen moet je rekening houden met een dag tot een paar dagen. Vraag de dakwerker altijd voor een tijdsindicatie.
Op de offerte moet altijd een totaalkost staan. Bekijk altijd uit welke kostenposten deze prijs bestaat en of het inclusief of exclusief btw is. Daarnaast staat er op de offerte wanneer de dakwerken uitgevoerd worden, welke materialen er gebruikt worden en welke garantievoorwaarden er gelden. Lees de gehele offerte goed door en vraag bij onduidelijkheden om meer uitleg.

Bij veroudering of beschadiging is het nodig om je dakbedekking te vervangen. Een beschadiging, zoals scheurvorming of een kapotte dakpan, kan leiden tot waterschade door een lekkage. Soms is het voldoende om een gedeelte van de dakbedekking te vervangen, maar bij veroudering raadt een dakwerker meestal aan om het gehele dak te vernieuwen.
Goed dakonderhoud bestaat uit een dakinspectie, waarbij de dakwerker het gehele dak controleert. Soms zijn er kleine reparaties nodig. Daarnaast bestaat onderhoud ook vaak uit een reiniging van de dakbedekking en de hemelwaterafvoer. Met dakonderhoud verleng je de levensduur van het dak en voorkom je problemen zoals een lekkage.
Schakel altijd direct een dakwerker in voor het herstellen van de lekkage. Probeer daarnaast zoveel mogelijk gevolgschade te voorkomen. Zet spullen bijvoorbeeld in een andere ruimte of probeer het lek af te dekken. Maak ook foto’s van de schade, dat is vaak nodig voor de verzekering.