Goedkope dakwerker gezocht?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Goedkope dakwerker

Goedkope dakwerker vinden? Informatie en tips

Met een goedkope dakwerker weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor jouw dakwerken! Je vindt een goedkope dakdekker door offertes te vergelijken, te kiezen voor een zelfstandig dakdekker en door rekening te houden met de materialen.

Op deze pagina leggen we uit wat een goedkope dakwerker kost en hoe je deze vindt. Tot slot vind je handige bespaartips voor het inschakelen van een dakwerker, zo weet je zeker dat je altijd een eerlijke prijs betaalt.goedkope dakwerker

Wat kost een goedkope dakwerker?

Het gemiddelde uurtarief van een goedkope dakwerker ligt tussen de €35,- tot €45,- per uur. Toch hangt de exacte prijs ook af van de specifieke werken die je laat uitvoeren. Standaard dakonderhoud, bestaande uit reinigen, inspecteren en voorrijkosten, kost gemiddeld €15,- per m².

Laat je een dakreparatie uitvoeren, dan heeft het type dakbedekking ook een grote invloed op de totaalprijs. Op een schuin dak moet je rekening houden met prijzen gemiddeld tussen de €130,- tot €420,- per m². Heb je betondakpannen, dan ben je natuurlijk goedkoper uit dan bij natuurleien. In de tabel hieronder vind je de prijzen van een aantal van de andere goedkoopste dakwerken.

Op deze pagina lees je meer over het uurloon van een dakwerker.

Prijs van dakwerken in 2024

Welke dakwerken? Dakwerken prijzen* Toelichting
Dakonderhoud €15,- per m² Dak reinigen, inspectie, dakgoten schoonmaken, voorrijkosten en btw
Dakherstelling schuin dak €130,- tot €420,- per m² Van dakpannen tot leien
Dakherstelling plat dak €255,- tot €285,- van EPDM tot bitumen
Dakrenovatie Vanaf €50,- per m² Oude dakbedekking verwijderen, nieuwe bedekking plaatsen
Dakisolatie €13,- tot €70,- per m² Prijs per m², inclusief btw en montage
Plaatsen dakkapel €3.000,- tot €3.750,- Gemiddelde dakkapel 1.50 x 2.50 meter, inclusief btw en montage

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per vakman verschillen.

Wat kan een goedkope dakwerker voor je betekenen?

Goedkope dakwerkers zijn in te schakelen voor tal van verschillende dakwerken.

Hieronder hebben we de belangrijkste taken voor je op een rij gezet:

  • Dakonderhoud: het schoonmaken en inspecteren van het dakoppervlak. Dit verlengt de levensduur en voorkomt beschadigingen op langere termijn.
  • Dakreparatie: wanneer je een beschadiging hebt, voert een dakwerker de reparatie uit. Hij gebruikt goedkope dakbedekking om het lek te herstellen. Bij een plat dak kost dit gemiddeld €225,- tot €285,- per m² en bij een schuin dak ligt de prijs rond de €130,- tot €420,- per m².
  • Dakrenovatie: dit houdt in dat de vakman de dakbedekking vervangt. Dit is nodig als je dakbedekking flink verouderd of beschadigd is. Bij een plat dak is de gemiddelde levensduur gemiddeld 25 tot 30 jaar, bij een schuin dak loopt dit op tot 40-70 jaar. De kosten beginnen rond de €50,- per m².
  • Overige werken: daarnaast voeren goedkope dakwerkers ook andere werkzaamheden uit, zoals het plaatsen van een dakkapel, een nieuwe dakraam of het isoleren van je dak.

Gratis dakdekkers vergelijken!

Kies de dakdekker met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!

Start gratis offerteaanvraag

Een goedkope dakwerker begint bij goedkope dakbedekking

Wist je dat je zelf ook een grote invloed hebt op de prijs van een goedkope dakwerker? Door te kiezen voor goedkope dakwerken, houd je de kosten van de dakwerker zo laag mogelijk! Op de pagina dakwerken prijzen vind je een handig overzicht.

Kies niet direct voor de dakbedekking met de laagste prijs per vierkante meter, maar kijk ook naar de gemiddelde levensduur: kies voor een dak dat op de lange termijn de goedkoopste optie is! In de tabel hieronder staat alles overzichtelijk op een rij.

Bij een plat dak is EPDM een goedkope keuze: voor €45,- per m² ben je de komende 40 jaar voorzien van een kwalitatief dak. Eventueel plaats je hier een groendak overheen: dit verlengt de levensduur tot maar liefst 60 jaar!

Bij een hellend dak zijn dakpannen altijd een goede keuze. Je betaalt gemiddeld €60,- per m² en bent daarmee verzekerd van een gemiddelde levensduur van 50 jaar.

Soort dakbedekking Prijs per m² Gemiddelde levensduur
Plat dak
Bitumen €45,- 20 jaar
EPDM €45,- 40 jaar
PVC €55,- 40 jaar
Groendak (exclusief onderdak, zoals EPDM) €55,- 60 jaar
Hellend dak
Dakpannen €60,- 20 jaar
Leien €70,- 40 jaar
Aluminium €75,- 50 jaar
Zink €80,- 125 jaar
Riet €90,- 45 jaar
Koper €130,- 100 jaar

goedkope dakdekker

Welke verschillen zitten er tussen een goedkope en duurdere dakwerker?

Een goedkope dakwerker doet hetzelfde als een gewone dakdekker. Meestal zit het prijsverschil hem in het feit dat een goedkope vakman geen groot eigen bedrijf heeft, maar zelfstandig werkt. Of misschien is hij net een beginnend dakwerker en biedt hij zijn werkzaamheden daarom goedkoper aan dan de meer ervaren dakwerkers.

Dat hoeft immers helemaal niet te betekenen dat hij minder kwaliteit aflevert! Wil je besparen op de kosten dan is het inschakelen van een betaalbare dakwerker een goed idee: zo houd je de arbeidskosten zo laag mogelijk.

Zelfstandigen zijn vaak goedkopere dakwerkers dan dakdekkersbedrijven

Op zoek naar een goedkope dakwerker? Een zelfstandige dakwerker is dan vaak de beste optie. De kosten van een zelfstandig dakdekker liggen een stuk lager. Dat komt omdat zelfstandigen geen groot bedrijfspand te hoeven faciliteren. Ook hebben zij vaak gunstige belastingvoordelen, waardoor de kostprijs nu eenmaal lager ligt.

Of je zelf liever een zelfstandig dakwerker of een groot dakwerkersbedrijf inhuurt, hangt af van je eigen voorkeuren. Een groot bedrijf kan bijvoorbeeld vaak sneller aan de slag en reageer waarschijnlijk sneller op vragen: omdat er meerdere dakwerkers werken.

Zijn goedkope dakdekkers wel betrouwbaar?

Is het wel slim om een goedkope dakdekker in te schakelen? Veel mensen zijn bang dat de lagere prijs ook betekent dat ze minder goede kwaliteit voor hun geld krijgen.

Dat hoeft helemaal niet zo te zijn!

Een goedkope dakwerker is vaak een zelfstandige, een beginner of juist iemand die het naast zijn reguliere job uitvoert. Wil je er zeker van zijn dat je te maken hebt met een ervaren dakwerker, controleer dan of deze erkend is. Je weet dan zeker dat hij gecontroleerd wordt op kwaliteit en vakmanschap.

Goedkope dakwerker gezocht?

Vind snel een vakman bij jou in de buurt en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Bespaartips: zo druk je de kosten van een goedkope dakwerker nog verder

Een goedkope dakwerker inschakelen is één manier om te besparen op de kosten. Maar er zijn nog meer tips waarmee je geld op de kosten bespaart! Hieronder geven we een aantal aandachtspunten en tips, zodat je niet te veel geld betaalt voor je dakwerken.1. Steek zelf de handen uit de mouwen

Door zelf mee te helpen, bespaar je de goedkope dakdekker tijd. En tijd is geld, want je bespaart op de arbeidskosten. Werken die je zelf alvast kunt uitvoeren zijn het schoonmaken van je dakoppervlak, het verwijderen van je oude dakbedekking of zelf het puin afvoeren. Vraag de vakman welke klussen je kunt uitvoeren waarmee je hem of haar niet in de weg loopt.

2. Ga voor kwantumkorting

Hoe groter je klus, des te lager de prijs per vierkante meter. Dat wil zeggen dat als jij en je buren je dakbedekking in één keer laten vervangen door een dakwerker, jullie allebei een lagere prijs per vierkante meter betalen dan wanneer je zelf een dakdekker inschakelt voor je eigen dak. Werk samen met je buren en regel zo een mooie kwantumkorting!

3. Neem een goedkope dakdekker in de buurt

Wil je niet te veel voorrijkosten betalen, kies dan voor een dakwerkersbedrijf bij jou in de buurt. De voorrijkosten hangen vaak samen met de afstand tussen het bedrijf en je woning. Moeten de vakmannen een lange afstand afleggen, dan betaal je dus meer.

4. Regel een premie voor dakwerken

Premies voor dakwerken houden in dat je een deel van de kosten weer terugkrijgt van de overheid (of netbeheerder). Is je huis ouder dan 30 jaar, dan kom je mogelijk in aanmerking voor de overkoepelende renovatiepremie: een bedrag van 20% of 30% van alle goedgekeurde facturen. Dit geldt voor dakwerken als het vervangen van de dakstructuur, het herstellen van de dakbedekking, het plaatsen van een overzetdak of het vernieuwen of plaatsen van dakramen en dakkapellen.

Voor dakisolatie kun je van netbeheerder Fluvius bovendien een premie krijgen van €4,- tot €14,- per m², afhankelijk van de gekozen techniek en het materiaal. Bovendien kun je dakisolatie inzetten om in aanmerking te komen voor de totaalrenovatiebonus. Deze krijg je voor 3 of meer energiebesparende maatregelen. Bij 7 maatregelen loopt de totaalrenovatiebonus op tot wel €4.750,-.

5. Verlaagde btw voor huizen ouder dan 10 jaar

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan kom je bovendien in aanmerking voor het verlaagde btw-tarief. Je betaalt slechts 6% btw in plaats van de gebruikelijke 21% btw. Dit tarief is geldig op dakwerken zoals het vervangen van dakbedekking en het herstellen van de dakconstructie. Een belangrijke voorwaarde is dat het gaat om een privéwoning en geen bedrijfspand. Werk je vanuit huis, dan mag je maximaal 30% van de woning gebruiken voor je job.

6. Vergelijk offertes

Wist je dat elke goedkope dakwerker zijn of haar eigen tarief bepaalt? Hierdoor kan de kostprijs per bedrijf flink verschillen. Door offertes van meerdere bedrijven met elkaar te vergelijken, ben je altijd verzekerd van een eerlijke prijs.

Goedkope dakwerkers vergelijken: waarop letten?

Wil jij je dak goedkoop opknappen? Door de prijzen van verschillende dakdekkers te vergelijken, weet je zeker dat je te maken hebt met een eerlijke prijs. Hieronder leggen we uit waar je op moet letten bij het vergelijken van dakwerkers, zodat je zeker weet dat je het beste aanbod kiest.

  1. Locatie: kies de dakwerker bij jou in de buurt om de voorrijdkosten zo laag mogelijk te houden.
  2. Totaalprijs: zitten eventuele materiaalkosten bij de prijs inbegrepen of zijn er nog onverwachte bijkomende kosten? Voorkom stelposten op de offerte: dit zijn extra kosten die misschien nodig zijn om de dakwerken uit te voeren.
  3. Planning en tijd: op een offerte staat ook aangegeven wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd en in welk tijdsbestek. Wil je het liefst dat de dakwerkers zo snel mogelijk beginnen of betaal je liever een lagere prijs?
  4. Kwaliteit en ervaring: kijk naar eerdere projecten van de dakwerker, zeker als je te maken hebt met een beginnend vakman. Zo krijg je een duidelijk beeld van de kwaliteiten.
  5. Onduidelijkheden: hoe completer en duidelijker de offerte, des te betrouwbaarder deze is. Zijn er onduidelijkheden, zorg dan dat deze alsnog zwart op wit komen te staan.
  6. Garantievoorwaarden: de voorwaarden verschillen per vakman. Kies het liefst voor een bedrijf met uitstekende garantievoorwaarden.

goedkope dakwerkers

Op zoek naar een goedkope dakwerker? Vergelijk gratis offertes!

Zelf je dakwerk uitvoeren? Het inschakelen van een goedkope dakwerker is vaak goedkoper! Je weet zeker dat het dakwerk correct uitgevoerd is, en dat je geen last meer hebt van lekkages of andere beschadigingen. Bovendien hoef je zelf geen materialen aan te schaffen. Op zoek naar een goedkoop dakwerkersbedrijf bij jou in de buurt?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt na je offerteaanvraag de gratis offertes van dakwerkers in jouw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de dakwerker met het beste aanbod! Met onze gratis offerteservice bespaar je tot wel 40% op de totaalprijs: zonder dat je ergens aan vast zit!

Gratis offertes vergelijken