Dakwerker nodig voor dakherstelling?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Dakherstelling

Dakherstelling

Bij beschadigingen aan je dak, is een snelle dakherstelling heel belangrijk! Met dringende dakherstellingen voorkom je namelijk grotere schade aan het dakoppervlak en de dakconstructie.

Op deze pagina lees je meer over dakherstellingen. Hoe gaat de specialist te werk als hij je dak gaat herstellen? En wat te doen bij dringende dakherstellingen? Natuurlijk lees je ook meer over de kostprijs voor het herstellen van je dak.


Dakherstellingen: alle info op een rij

 • De kosten voor het herstellen van een plat dak kost ongeveer €255,- tot €285,- per vierkante meter.
 • Het herstellen van een schuin dak kost rond de €130,- tot €420,- per vierkante meter.
 • Wacht niet te lang met een dakherstelling, om grotere problemen en schade te voorkomen.
 • Is de schade te groot? Overweeg dan een dakrenovatie.


Dakschade? Kies snel voor een dakherstelling!

Er zijn verschillende soorten beschadigingen, waarbij jij snel je (plat) dak moet herstellen. Denk bijvoorbeeld aan een daklekkage: hierbij lekt er regenwater naar binnen, wat zorgt voor vervelende vochtproblemen. Maar ook dakpannen herstellen is een dakherstelling die regelmatig wordt uitgevoerd. Bijvoorbeeld als de dakpannen tijdens een storm van het dak gewaaid zijn, of kapotgegaan zijn.

Waarom is een dakherstelling zo belangrijk?

Omdat je hiermee grotere schade voorkomt. Door snel te reageren op dakschade, voorkom je bijvoorbeeld dat je de complete dakconstructie moet renoveren. Of dat de daklekkage flinke waterschade in huis veroorzaakt.

Laat je dak herstellen als je last hebt van één van deze problemen:

 • Daklekkage
 • Verstopte dakgoot
 • Beschadigde of vermiste dakpannen
 • Scheef gewaaid dakleer

dakherstelling

Wat kost een dak laten herstellen?

Dak herstellen? De kostprijs is afhankelijk van het type dak, de dakbedekking en natuurlijk het tarief van de dakwerker. Een plat dak herstellen heeft een gemiddelde kostprijs van €255,- tot €285,-. Voor een dakherstelling bij bitumen liggen de kosten per vierkante meter rond de €260,- tot €285,- en voor EPDM betaal je ongeveer €255,- tot €280,- per m².

Heb je een leien dak? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €320,- tot €420,- per m². Voor een dakherstelling bij dakpannen ligt de prijs rond de €130,- tot €210,- per m². De goedkoopste optie is het plaatsen van een overzetdak: hierbij hoeft de dakwerker de oude dakbedekking niet te verwijderen, waardoor de arbeidskosten lager zijn. Dit heeft een kostprijs van gemiddeld €50,- tot €60,- per m².

Type dakherstelling Gemiddelde prijs per m², inclusief btw en arbeid*
Dakreparatie plat dak
Dakreparatie met bitumen €260,- tot €285,-
Dakreparatie met EPDM €255,- tot €280,-
Dakreparatie hellend dak
Dakreparatie met dakpannen €130,- tot €210,-
Dakreparatie met leien €320,- tot €420,-
Overzetdak €50,- tot €60,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Besparen op de kosten voor dakherstelling?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40% op de prijs van dakherstelling!

Dakbedekking repareren

Eén van de kleine dakherstellingen die regelmatig voorkomen, is het repareren van dakbedekking. De manier waarop de vakman deze dakherstelling uitvoert, heeft alles te maken met het soort dakbedekking. Bij platte daken gebruikt de dakwerker vaak een reparatiestrook of mat. Dit maakt het mogelijk om beschadigingen plaatselijk te vervangen, zodat het dakoppervlak weer waterdicht is.

Maar bij een hellend dak is dat anders!

In de meeste gevallen vervangt de dakwerker enkele of meerdere dakpannen. Deze dakherstelling is eenvoudig en heel snel uit te voeren.

Plat dak herstellen

Wil je een plat dak herstellen? Dit gebeurt meestal met behulp van een reparatiestrook. Zo repareert de vakman het dak plaatselijk, en ontstaan er geen grote zwakke plekken.

Zo gaat de vakman te werk bij kleine dakherstellingen op een plat dak:

 • Dakschade opsporen. De vakman moet eerst weten waar de schade zit, en dit is niet altijd makkelijk op te sporen. Gelukkig kent de dakwerker verschillende technieken om zelfs de kleinste haarscheurtjes nauwkeurig op te sporen. Bijvoorbeeld door middel van de rookgastechniek.
 • Ondergrond voorbereiden. Om ervoor te zorgen dat de reparatiestrook goed hecht met de ondergrond, moet deze droog en schoon zijn.
 • Reparatiestrook aanbrengen. Deze strook heeft ronde randen, zodat de hoeken niet loslaten. De vakman lijmt de ondergrond én de reparatiestrook en gebruikt een roller om deze goed aan te drukken.

dakherstelling

Dakreparatie bij hellend dak

Bij het herstellen van een hellend dak gaat de vakman anders te werk. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat er bij een hellend dak veel meer mogelijke beschadigingen kunnen zijn. Bij een daklekkage ligt de oorzaak namelijk niet per se bij de dakbedekking. Het kan ook voorkomen dat er een dakraam niet goed is aangesloten, of dat de dakkapel niet goed op het dak aansluit. Andere mogelijke problemen zijn:

 • Een lekkende schoorsteen
 • Beschadigde dakpannen
 • Kapotte nokvorsten
 • Verstopte dakgoot

De vakman spoort in dat geval eerst de oorzaak van de problemen op. Gaat het wel om een beschadiging met de dakbedekking? Dan is dit plaatselijk te herstellen door één of enkele dakpannen te vervangen. Hetzelfde geldt voor de nokvorsten: als deze kapot zijn, vervangt de vakman deze.

Dakherstelling of renovatie?

Heb je mazzel, dan zijn de beschadigingen aan het dakoppervlak met een kleine dakherstelling te repareren. Maar in sommige gevallen raadt de vakman je aan om het dan te renoveren. Dit is bijvoorbeeld het geval als de dakbedekking heel erg verouderd is. Dan is de kans op meerdere dakherstellingen heel groot, waardoor een dakrenovatie uiteindelijk goedkoper is. Dit merk je onder andere als je steeds vaker een dakherstelling moet laten uitvoeren: een teken dat de dakafwerking aan het einde van z’n levenstijd is.

Moet je het dak renoveren?

Kijk eens of een overzetdak mogelijk is. Hierbij plaatst de vakman de nieuwe dakbedekking over de oude heen. Het voordeel hiervan is dat je veel goedkoper uit bent, omdat de dakdekker de dakafwerking niet hoeft te verwijderen.

Dak herstellen: doe het zelf of dakhersteller inschakelen?

Kan ik zelf de dakherstelling of andere dakwerken uitvoeren? We raden iedereen aan om niet zelf het dak te repareren. Dit heeft verschillende redenen. Allereerst heb je zelf waarschijnlijk geen ervaring met dakherstellingen. Het vinden van de schade en het correct repareren van het dak vereisen kennis en ervaring, en is niet zo eenvoudig als het lijkt.

Maar er zijn nog meer redenen.

Zo is er bij het werken op hoogte altijd valgevaar. Een dakhersteller beschikt over de juiste materialen, waardoor er geen risico is. Heb je zelf deze materialen niet, dan moet je ze aanschaffen of huren. Zo ben je uiteindelijk niet veel goedkoper uit dan wanneer je direct een dakwerker inschakelt! Bovendien is de dakherstelling snel en efficiënt uitgevoerd, en bespaar jij jezelf heel veel tijd en energie.

Ben je op zoek naar een dakwerker voor het uitvoeren van een dakherstelling? Via onze gratis offerteservice kom je gemakkelijk en snel in contact met dakwerkers in je regio. Je aanvraaag is volledig vrijblijvend.

dakherstelling

Dak herstellen? Gratis offertes vergelijken!

Met spoed een dakherstelling laten uitvoeren? Schakel zo snel mogelijk een ervaren dakwerker in voor het beste resultaat. De dakschade is zo snel mogelijk hersteld, zodat je dak weer wind- en waterdicht is.

Start gratis offerteaanvraag!

Ontvang zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere dakdekkers bij jou in de buurt. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je gemakkelijk tot wel 40% op de totaalprijs: dat wil jij toch ook? De aanvraag is helemaal gratis en je zit nergens aan vast. Start daarom vandaag nog met vergelijken!

Gratis offertes vergelijken