Nieuwe dakbedekking laten plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Dakbedekking prijzen

Wil je nieuwe dakbedekking op het dak van je woning laten leggen? Dan ben je vast nieuwsgierig naar de prijzen van dakbedekking. Op deze pagina lees je alles over de kosten van verschillende soorten dakbedekking, zodat je weet met welke prijzen je ongeveer rekening moet houden. Natuurlijk wil je zo min mogelijk betalen voor je nieuwe dakbedekking.

Start gratis offerteaanvraag!

Door gratis offertes te vergelijken, krijg je inzicht in de prijzen van dakbedekking in je regio. Je kiest snel en eenvoudig het dakdekkersbedrijf met de beste prijzen en het beste aanbod. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt.Wat kost dakbedekking?

De prijzen van dakbedekking worden vaak per vierkante meter berekend. Dat is fijn, omdat je dan van tevoren precies weet hoeveel je moet betalen. Wat kost dakbedekking?

 • De prijzen voor dakbedekking voor een plat dak beginnen bij €45,- per m². De kosten voor dakbedekking per m² zijn afhankelijk van de gekozen soort. Een groendak is bijvoorbeeld prijziger dan een EPDM dak.
 • Ook bij schuine daken varieert de prijs voor dakbedekking vervangen ook door de gekozen dakbedekkingssoort. Betondakpannen zijn bijvoorbeeld goedkoper dan keramische pannen. Een koperen dak is zeer luxe, maar ook aan de prijs.

Benieuwd naar de exacte kosten? Vergelijk gratis offertes!

dakbedekking prijzen

Wat kost dakbedekking plat dak?

Ben je benieuwd naar de prijzen van dakbedekking voor een plat dak? De kosten van bitumen dakbedekking per vierkante meter liggen op gemiddeld €45,-. Liever een EPDM dak? De prijzen van die dakbedekking per m² ligt gemiddeld op €45,-.

Wil je een uniek dak?

Kies dan voor een groendak. Deze daken zijn niet alleen erg schoon, maar dragen ook bij aan een gezonde leefomgeving door de lucht te zuiveren. De kosten hiervan per m² liggen op gemiddeld €55,-. Ben je benieuwd naar exacte prijzen? Vraag dan gratis én vrijblijvende offertes aan!

Prijs dakbedekking per vierkante meter 2023

Materiaal Prijzen per m²* Levensduur
Bitumen €45,- 20 tot 25 jaar
EPDM €45,- 35 tot 40 jaar
Pvc (kunststof) €55 20 tot 25 jaar
Groendak** €55 tot

*Let op: dit zijn prijsvoorbeelden incl. btw. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.
**Exclusief de kosten voor een wortelbestendige onderlaag.

kosten dakbedekking schuin dak

Wat kost dakbedekking voor een schuin dak?

Wil je je schuine dak van nieuwe dakbedekking voorzien? Er zijn vele keuzes, met allemaal een eigen prijs. Wat kost dakbedekking? De goedkoopste optie is betondakpannen. De prijzen van deze dakbedekking liggen gemiddeld op €40,- per m². Kleidakpannen zijn met een gemiddelde prijs van €60,- per m² duurder, maar deze pannen hebben ook een langere levensduur.

Een metalen dak?

Als je een metalen dak wilt, heb je onder andere de keuze uit zink. De kosten van deze dakbedekking met een zeer lange levensduur liggen op gemiddeld €80,- per m². Woon je in een herenhuis? Kies dan voor koperen dakbedekking met gemiddelde prijzen van €130,- per m².

Kosten dakbedekking per m² 2023

Materiaal Prijzen per m²* Levensduur
Betondakpannen €40,- 30 tot 35 jaar
Kleidakpannen €60,- 50 tot 100 jaar
Leien €70,- 25 tot 30 jaar
Aluminium €75,- 50 tot 60 jaar
Zink €80,- 100 tot 125 jaar
Riet €90,- 30 tot 40 jaar
Koper €130,- 75 tot 85 jaar

*Let op: dit zijn prijsvoorbeelden incl. btw. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.

Dakpannen prijs*

€40,- tot €60,- per m²

**Gemiddelde kosten incl. btw.

Betondakpannen
€40,- tot €50,- per m²

Budgetvriendelijk
Maatvast en vormvast
Gevoelig voor mosvorming

Keramische dakpannen
€50 tot €60,- per m²

Langere levensduur
Authentieke uitstraling
Blijven mooi

Start nu je gratis offerteaanvraag!


Welke factoren beïnvloeden de kosten dakbedekking?

De prijzen van nieuwe dakbedekking zijn afhankelijk van verschillende factoren. De volgende factoren bepalen de prijzen van dakbedekking vervangen:

 • De gekozen soort dakbedekking bepaalt voor een groot deel de hoogte van de prijs van dakbedekking. Betondakpannen zijn bijvoorbeeld goedkoper dan metalen dakbedekking.
 • Daarnaast wordt een groot deel van de kosten van dakbedekking bepaalt door het uurloon van je dakwerker. Een ervaren dakwerker kost meer, maar werkt over het algemeen ook sneller.
 • Laat je direct ook isolatie aanbrengen? Dan investeer je meer, maar profiteer je jarenlang van een lagere energierekening.
 • Extra opties, zoals nieuwe dakgoten of zonnepanelen zorgen voor een meerprijs.
 • Dakdekkersbedrijven rekenen ook voorrijkosten voor elke klus. Wil je die zo laag mogelijk houden? Dan schakel je best een dakwerker uit de buurt in.

Bespaar op de kosten van dakbedekking!

Vergelijk gratis offertes & bespaar tot 40% op de kosten

Prijs dakbedekking vervangen

Zijn je dakpannen versleten of zitten er onherstelbare scheuren in je platte dak? Dan is het tijd om de dakbedekking te laten vervangen. Hoewel dit geen goedkope klus is, zal je wooncomfort er wel door vergroten. Bovendien ben je weer jarenlang verzekerd van een droog en comfortabel warm huis. Met welke prijzen moet je rekening houden?

 • Iedere soort dakbedekking heeft eigen prijzen. De gekozen soort is dus van grote invloed op de totaalrpijs.
 • Bij dakbedekking vervangen moet je ook rekening houden met verwijderingskosten. Het oude dak wordt eerst gesloopt en het afval wat daarvan afkomt moet afgevoerd worden.

prijs dakbedekking

Hoe hoog is de btw?

Je weet vast dat voor verschillende renovatiewerken een verlaagd btw-tarief geldt. Dan betaal je slechts 6% btw in plaats van het gebruikelijke tarief van 21%. Voor dakwerken geldt het verlaagde belastingstarief helaas niet. Je betaal dus het reguliere tarief van 21% over de kostprijs van dakbedekking.

Wanneer wel 6%?

Laat je ook isolatie aanbrengen? En is je woning ouder dan 10 jaar oud? Dan betaal je over die werkzaamheden wel het verlaagde tarief van 6%. Een leuk voordeel! Op financien.belgium.be lees je alles over het verlaagde btw-tarief en voor welke werkzaamheden het geldt.

Heb ik recht op een premie?

Is je woning ouder dan 10 jaar oud? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de landelijke overkoepelende renovatiepremie. Je moet wel €2.500,- of meer aan facturen kunnen overhandigen. Je ontvangt dan tussen de 20% en 30% van de goedgekeurde factoren terug aan premie. Op vlaanderen.be lees je alles over de overkoepelende renovatiepremie en de voorwaarden.

Naast de landelijke premie zijn er ook gemeentelijke en provinciale premies om je tegemoet te komen in de kosten van dakbedekking. Op premiezoeker.be zie je snel voor welke premies jij in aanmerking komt. Ook kun je daar voorwaarden vinden en hoe je de premies aanvraagt.

Besparen op kosten dakbedekking

De prijzen van dakbedekking laten leggen zijn vaak kosten waar je niet op zit te wachten. Doe daarom je voordeel met een aantal handige bespaartips:

 • Ben je zelf een beetje handig? Voer dan kleine voorbereidende werken of het opruimen achteraf zelf uit. Daarmee bespaar op je de prijzen van dakbedekking.
 • Is het dak van je schuur of tuinhuis ook aan nieuwe dakbedekking toe? Met een grotere klus profiteer je van kwantumkorting. Het is ook voordeling om de dakbedekking samen met je buren te vervangen.
 • Vergelijk offertes en kies het dakdekkersbedrijf met de beste prijzen voor dakbedekking. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt!

wat kost dakbedekking

Dakwerker nodig? Gratis offertes!

Is je pannendak aan vervanging toe? Of heb je een tuinschuurtje waarvoor je goedkope dakbedekking zoekt? Een dakdekker bij je uit de buurt is je graag van dienst met het plaatsen van alle soorten bedekking. Wil je graag weten wat voor jouw woning de beste keuze is? Een vakkundige dakwerker uit de buurt geeft je ook graat deskundig advies.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Wil je weten wat de prijzen van dakbedekking zijn? Het enige wat je hoeft te doen is het offerteformulier in te vullen. Je ontvangt dan snel een aantal gratis en vrijblijvende offertes van dakwerkers bij je uit de buurt. Vergelijk de prijsopgaven op prijzen en aanbod en kies eenvoudig de vakman die het meest bij je wensen aansluit!

Vergelijk gratis offertes