Besparen op uurloon dakwerker?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Uurloon dakwerker

Uurloon dakwerker 2024

Een dakwerker voert al jouw dakwerken snel en efficiënt uit. Wist je dat het uurloon van een dakwerker in 2024 enorm verschilt? Dit is afhankelijk van het soort dakwerk dat je uit laat voeren, van de ervaring van de dakwerkers en natuurlijk van jouw daktype.

Op deze pagina lees je meer over het uurtarief van een dakdekker.


Uurloon dakwerker: samenvatting

  • Het gemiddelde uurtarief van een dakwerker ligt tussen de €35,- tot €45,- per uur.
  • Het uurtarief is afhankelijk van: ervaring dakwerker, locatie en type dakwerken.
  • Bij spoedklussen moet je rekening houden met een toeslag.


uurloon dakwerker

Wat kost een dakwerker per uur?

De prijs van een dakwerker per uur ligt gemiddeld tussen de €35,- en €45,-. Deze dakwerker kosten per uur zijn enorm afhankelijk van de ervaring van de dakwerker. Op de pagina goedkope dakwerker lees je hier meer over. Het uurloon van een zelfstandige dakwerker ligt doorgaans iets lager, rond de €35,-.

Schakel je liever een groot dakwerkersbedrijf in?

Houd er rekening mee dat het uurloon van de dakwerker dan hoger ligt. Je betaalt de dakwerker dan ongeveer €45,- per uur.

Bovendien is het uurloon van een dakdekker in 2024 afhankelijk van het type dakwerk dat je laat uitvoeren. Simpel kluswerk is relatief goedkoop, terwijl nieuwbouw en onderhoud duurder is.

Prijs dakwerker per uur

€35,- tot €45,-

Gebaseerd op gemiddelde tarieven

Goedkope dakwerker
€35,-

Zzp’er
Simpel kluswerk

Budgetvriendelijk
€45,-

Dakwerkersbedrijven
Nieuwbouw en onderhoud

Start gratis offerteaanvraag!

Wat is het uurloon van een dakwerker per klus?

De kosten die een dakdekker per uur in rekening brengt, is onder meer afhankelijk van het soort klus dat je laat uitvoeren. Een dakwerker is in te schakelen voor veel verschillende soorten dakwerken.

Kluswerk is het meest voordelig. Dit kost je ongeveer €35,- per uur. Nieuwbouw is duurder. Dat komt omdat nieuwbouw vaak meer complex is. Het vereist meer aandacht en kennis. Voor nieuwbouw vraag de dakwerker vaak een uurloon rond de €40,-.

Tot slot ligt het gemiddelde uurtarief van onderhoud het hoogst. Dat komt omdat onderhoud belangrijk is om de kwaliteit te waarborgen. Voor het dakonderhoud heb je dus iemand nodig met ruime ervaring in dakdekken. Dit kost ongeveer €45,- per uur.

Uurtarieven 2024

Dakwerken Gemiddelde tarief*
Kluswerk €35,-
Nieuwbouw €40,-
Onderhoud €45,-

Dit zijn gemiddelde tarieven. Elk dakwerkersbedrijf hanteert zijn eigen uurtarief. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden het uurloon van een dakwerker?

De prijs die een dakwerker per uur hanteert verschilt per situatie. Dat komt omdat de kosten afhankelijk zijn van veel verschillende factoren. Zo heeft jouw daktype een grote invloed op de totaalprijs: werkzaamheden op een hellend dak zijn vaak duurder dan op een plat dak.

Daarnaast verschilt het uurloon per dakwerker en betaal je in sommige gevallen ook een spoedtoeslag. Dit is bijvoorbeeld het geval als je ’s avonds of in de weekenden een dakwerker inschakelt om een daklekkage te verhelpen.

Dakwerken

Er zijn veel verschillende dakwerken. Hoe complexer het dakwerk, des te hoger het uurloon. Het herstellen van een daklekkage in een plat dak is relatief eenvoudig. Voor simpel kluswerk als een reparatie ligt het uurloon dan ook relatief laag.

Wil je een compleet nieuw dak laten plaatsen, dan ligt het uurloon iets hoger. Dat komt omdat er meer kennis en ervaring nodig is om een nieuw dak te realiseren.

Materiaal

Voer je een dakrenovatie uit? In dat geval heb je de keuze uit veel verschillende materialen. Met de keuze voor het materiaal heb je natuurlijk ook een grote invloed op de totaalprijs. Een groendak is mooi en een heel milieubewuste keuze, maar het zorgt er wel voor dat de kosten hoger oplopen. Bitumen is juist een voordelige optie, maar dit heeft weer een kortere levensduur.

Arbeidskosten

De arbeidskosten verschillen per dakwerker. Hierdoor is het altijd verstandig om meerdere dakwerkers met elkaar te vergelijken. Zo vind je eenvoudig de dakwerker met het laagste uurloon en bespaar jij tot wel 40% op de arbeidskosten!

De hoogte van de arbeidskosten is onder andere afhankelijk van de ervaring van de dakwerkers. Bovendien liggen de arbeidskosten hoger als je een groot dakwerkersbedrijf inschakelt, dan wanneer je een zelfstandig dakwerker inhuurt.

Besparen op de kosten van een dakwerker?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Spoed of niet

Met spoed de hulp van een dakwerker nodig? Een daklekkage moet je nu eenmaal zo snel mogelijk laten verhelpen. In de avond en in de weekenden betaal je voor de hulp van een dakwerker vaak een spoedtoeslag. Toch raden we je aan bij een beschadiging niet te lang te wachten voor je een dakwerkersbedrijf inschakelt.

Gaat het om andere dakwerken? Bespaar op het uurloon door te wachten op de volgende werkdag, voordat je een vakman inschakelt!

Btw

Is jouw huis ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van een verlaagd btw-tarief! Je betaalt slechts 6% btw over alle arbeidskosten. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat je de dakwerken uit laat voeren door een erkend dakwerker bij jou in de buurt.

Het moet hierbij gaan om een privéwoning. Werk je vanuit huis? Dan profiteer je nog steeds van het verlaagde btw-tarief als je maximaal 30% van de woning inzet voor je beroep!

Besparen op uurloon dakdekker?

Vind je het uurloon van de dakwerkers te hoog? Er zijn verschillende manieren om op de kosten te besparen. Kies voor een vakman bij jou in de buurt, zodat je geen voorrijkosten hoeft te betalen. Of regel een kwantumkorting door samen met je buren één dakwerker in te huren!

Zo bespaar jij op de kosten van dakwerkers:

  • Kies voor een dakwerker bij jou in de buurt en bespaar zo op eventuele voorrijkosten.
  • Gebruik voordelige materialen, zoals betondakpannen en bitumen.
  • Voer zelf het puin af en bespaar zo op de afvoerkosten.
  • Help mee met de voorbereiding, zodat de dakwerkers direct aan de slag kunnen.
  • Schakel samen met je buren één dakwerker in en regel een kwantumkorting!
  • Vergelijk (gratis) offertes van meerdere dakwerkers.
Schakel altijd een erkende dakwerker in, ook al rekenen zij een hoger uurloon dan niet-gediplomeerde dakwerkers. Dakwerkers die zwart werken bieden geen garantie op de dakwerken!

Een erkende dakwerker biedt altijd een passende garantie.

Prijs per uur of prijs per m²?

Misschien heb je gemerkt dat dakwerkers vaak een vast tarief per uur of een vaste prijs per vierkante meter hanteren.

Wat is de voordeligste optie?

In de meeste gevallen bepaalt de dakwerker zelf op welke manier hij de kosten verrekend, per uur of per m². Het voordeel van een vaste prijs per vierkante meter, is dat je van tevoren precies kunt berekenen wat de dakwerken gaan kosten. Dit is met een uurloon niet het geval.

Natuurlijk kun je deze prijzen altijd bespreken met de dakwerker. Misschien staat hij of zij er wel voor open om de prijs op een andere manier te berekenen.

kosten dakdekker per uur

Dakwerker nodig? Gratis offertes vergelijken!

Op zoek naar een ervaren dakwerker voor al jouw dakwerken? Met het vergelijken van offertes vind je eenvoudig en snel de vakman met het beste uurloon. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor jouw dakwerken!

Start gratis offerteaanvraag!

Je offerteaanvraag is gratis én vrijblijvend: je zit dus helemaal nergens aan vast! Zit er tussen de offertes geen geschikte dakwerker of besteed je de dakwerken uiteindelijk liever uit aan een ander dakwerkersbedrijf? Dan is dit gewoon mogelijk. Begin direct met het vergelijken van offertes en profiteer van het beste aanbod voor de scherpste prijs!

Gratis offertes vergelijken