Besparen op de prijs van roofing?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Roofing prijs

Roofing is een soort dakbedekking dat ideaal is voor platte daken. Roofing is ook wel bekend onder de naam bitumen. Roofing is een populair soort dakbedekking doordat het in verhouding goedkoop is, duurzaam en waterdicht. Voor een licht hellend dak kan roofing ook gebruikt worden als dakbedekking. Roofing kost gemiddeld tussen de € 40,- en € 60,- per m². Nieuwsgierig naar de exacte prijs van roofing?

Start gratis offerteaanvraag!

Nadat de aanvraag bij ons is binnengekomen ontvang je zo snel mogelijk offertes van dakwerkers bij jou uit de buurt. Door deze offertes in alle rust te vergelijken kies je voor jezelf de beste dakwerker voor jouw klus!

Lees op deze pagina verder voor meer informatie over roofing als dakbedekking.Wat kost roofing?

Als je roofing laat plaatsen op een dak van 50 m², dan liggen de kosten minimaal rond de €2.450,- tot €3.000,-. Dit is de goedkoopste optie, omdat je de oude laag roofing laat liggen: de nieuwe laag bitumen wordt hier dan overheen geplaatst.

Kies je ervoor de oude laag toch te verwijderen, dan liggen de maximale kosten rond €5.400,- tot €6.000,-. Ook kies je in dit geval voor SBS-roofing, dit materiaal is net iets duurder dan APP roofing. Natuurlijk verschillen de exacte kosten per situatie!

Roofing prijs 2023

€2.450,- tot €6.000,-

Gebaseerd op gemiddelde tarieven

Minimale kosten
€2.450,- tot €3.000,-

Dakoppervlak van 50 m²
Nieuwe laag over oude laag heen
APP roofing

Maximale kosten
€8.750,- tot €6.000,-

Dakoppervlak van 50 m²
Oude laag verwijderen
SBS roofing

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Wat is de prijs van roofing per m²?

Gemiddeld betaal je voor roofing €25,- tot €50,- per m². Met deze prijs is het een van de voordeligste keuzes voor je platte dak. De kosten van de dakwerker verschillen per vakman, maar liggen gemiddeld tussen de €35,- tot €45,- per uur.

Houd er wel rekening mee dat deze kosten verschillen per situatie. Het kan dus best zijn dat jij een dakwerker inhuurt met een hoger of lager uurtarief. Voor een exacte prijsindicatie vraag je daarom best gratis offertes aan.

Meer prijsinformatie nodig? Lees meer op deze pagina: dakwerken prijzen.

Werkzaamheden Gemiddelde kosten*
Roofing €25,- tot €50,- per m²
Dakwerker €35,- tot €45,- per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die verschillen per vakman. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan!

Nieuwe roofing tegen de laagste prijs!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!
Start nu je gratis offerteaanvraag!

Welke factoren beïnvloeden de prijs van roofing?

De prijs van roofing verschilt echt per situatie en is afhankelijk van verschillende factoren. Het type roofing dat je kiest heeft bijvoorbeeld een grote invloed, net zoals de manier van aanbrengen.

Hieronder leggen we duidelijk uit met welke factoren je rekening moet houden als je grip op de kosten wilt hebben. Ben je nog op zoek naar een dakwerker bij jou in de buurt? Twijfel niet en vraag gratis offertes aan!

1. Type roofing

Er zijn twee verschillende types roofing waar je uit kunt kiezen. Roofing is van zichzelf namelijk niet elastisch genoeg, daarom worden ze tijdens de productie vermengd met APP of SBS. Dit zorgt voor iets meer elasticiteit en verlengt de levensduur. Maar er zit wél verschil tussen de twee soorten roofing: welk type je kiest heeft invloed op de totaalprijs.

  APP bitumen SBS bitumen
Gemiddelde prijs €38,- tot €43,- per m² €40,- tot €45,- per m²
Levensduur Gemiddeld 30 jaar Gemiddeld 30 jaar
Voordelen Goed bestand tegen uv-straling, onderhoudsvriendelijk en is eenvoudig te herstellen Hecht stevig aan oppervlak, hoge elasticiteit, goed bestand tegen temperatuurschommelingen
Nadelen Is iets kwetsbaar voor wortelgroei en onkruid Is iets minder goed bestand tegen uv-straling

APP roofing

Bij APP roofing is de dakbedekking bewerkt met Atactisch Polypropyleen. Dit is eigenlijk een soort plastische kunststof. Deze toevoeging maakt de roofing iets meer elastisch en beter bestand tegen uv-straling. Het heeft een gemiddelde levensduur van 30 jaar en heeft maar weinig onderhoud nodig. De kosten voor APP-roofing zijn gemiddeld €38,- tot €43,- per m².

SBS roofing

SBS staat voor Styreen Butadieen Styreen. Dit is een synthetisch rubber, wat voor nog meer elasticiteit zorgt. Hierdoor reageert het uitstekend op temperatuurwisselingen en weet je zeker dat er geen scheuren ontstaan. De kosten voor SBS roofing liggen iets hoger, rond de €40,- tot €45,- per m².

2. Manier van aanbrengen

De manier waarop je de roofing laat aanbrengen heeft uiteraard ook een grote invloed op de totaalprijs. Als de oude laag er nog goed uitziet, is het mogelijk om deze te laten liggen. Zo kan de dakwerker de nieuwe laag direct over de oude laag aanbrengen. Dit kost gemiddeld €50,- per m².

Dit is niet altijd een optie. Als de oude laag roofing beschadigd is bijvoorbeeld. In dat geval moet de dakwerker eerst de oude laag roofing verwijderen en brengt daarna de nieuwe laag aan. Dit kost gemiddeld €90,- per m², iets meer omdat de dakwerker meer tijd kwijt is.

Voor het plaatsen van roofing zijn er twee mogelijkheden:

  • Roofing lijmen: de vakman brengt lijm aan op de roofing en op de ondergrond. Met een verzwaarde roller drukt hij het materiaal stevig aan zodat het waterdicht gelijmd is.
  • Roofing branden: met een brander verhit de vakman de onderkant van de roofing. Hierdoor wordt het licht vloeibaar, waardoor het stevig te bevestigen is aan de ondergrond.
Werkzaamheden Gemiddelde prijs*
Roofing over oude dakbedekking heen aanbrengen €50,- per m²
Oude roofing verwijderen en nieuwe roofing plaatsen €90,- per m²

3. Totale dakoppervlak

Het totale dakoppervlak speelt uiteraard ook een grote rol in het bepalen van de prijs. Hoe groter het dakoppervlak, des te hoger de kosten.

Maar let op!

Hoe groter het totaal aantal vierkante meters, hoe lager de prijs per vierkante meter! Je betaalt dus minder per vierkante meter als je een groot dak laat vernieuwen dan wanneer je een klein dak laat vernieuwen. Het is dus een goed idee om eens met de buren te overleggen of zij ook toe zijn aan nieuwe roofing.

Roofing dak

4. Groot of klein dakwerkersbedrijf

Tot slot een persoonlijke keuze: de keuze tussen een groot dakwerkersbedrijf of een zelfstandige. Zelfstandige dakwerkers zijn altijd voordeliger: zij hebben niet een groot bedrijfspand dat ze moeten faciliteren. Het voordeel van een groot dakwerkersbedrijf is daarentegen dat de wachttijden vaak korter zijn. Welk bedrijf je inschakelt voor je dakrenovatie, is dus een persoonlijke keuze.

Roofing plaatsen: de voordelen

Om makkelijk in beeld te hebben wat de voor- en nadelen van roofing zijn, hebben we een overzichtelijk lijstje gemaakt:

Voordelen roofing

  • Roofing is goed bestand tegen vocht.
  • De prijs van roofing ligt lager dan andere types dakbedekking.
  • Roofing bestaat tegenwoordig voor het grootste deel uit gerecycleerd materiaal. Hierdoor is het een duurzaam materiaal!
  • Dit type dakbedekking is vrij makkelijk te herstellen of te vervangen.

Zitten er ook nadelen aan roofing?

Natuurlijk heeft het materiaal ook een paar kleine nadelen. Omdat roofing in banen aangebracht wordt op het dak, moet er voldoende overlap zijn om het dak waterdicht te maken. Hierdoor heb je meer materiaal nodig dan bij bijvoorbeeld EPDM als dakbedekking. Ook heeft een relatief korte levensduur vergeleken met andere materialen, gemiddeld 20 tot 40 jaar. Maar dat zorgt er wel voor dat het op de korte termijn de goedkoopste oplossing is!

Roofing plaatsen: handige bespaartips!

Wil je binnenkort roofing laten plaatsen maar wil je besparen op de kosten! Geen probleem: hieronder geven we je een paar praktische bespaartips, zodat je nooit te veel betaalt! Ben je nog op zoek naar een betaalbare dakwerker? Vergelijk dan gratis offertes!

Roofing vervangen?

Vind snel een vakman in jouw regio en bespaar tot wel 40%
Gratis offertes vergelijken!

Help zelf mee

Help zelf mee met de dakwerken. Je kan natuurlijk niet alles doen en vraag je dakwerker van tevoren welke werken je kunt uitvoeren zonder dat je in de weg loopt. Een voorbeeld hiervan is het verwijderen van de oude roofing: zo kan de dakwerker direct beginnen en bespaar je arbeidskosten!

Overleg met de buren

Hoe groter het dakoppervlak, des te lager de prijs die je per vierkante meter betaalt. Om een mooie kwantumkorting te regelen, is het mogelijk om te overleggen met de buren en samen één dakwerker in te schakelen.

Lokaal dakwerkersbedrijf

Kies altijd voor een lokaal dakwerkersbedrijf. Zo weet je zeker dat de voorrijkosten en leveringskosten zo laag mogelijk uitvallen. Bovendien hebben lokale bedrijven een goede reputatie hoog te houden en zullen ze vaak net een stapje extra zetten wat betreft klanttevredenheid.

Vergelijk offertes

Het vergelijken van offertes is altijd verstandig: elke dakwerker hanteert een eigen uurtarief. Door verschillende vaklui te vergelijken weet je dus zeker dat je kiest voor de vakman met het beste aanbod. Je bespaart op deze manier tot wel 40% op de kosten.

Roofing laten plaatsen? Vergelijk gratis offertes!

Roofing is een type dakbedekking dat relatief goedkoop te leggen is. Laat roofing door een ervaren dakwerker leggen zodat je gegarandeerd een waterdicht dak boven je hoofd hebt. Ben je overtuigt van roofing en wil je graag een specifiekere prijs ontvangen?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je maximaal 5 offertes van dakwerkers bij jou uit de buurt. Vergelijk, kies en bespaar tot wel 40% op de kostprijs van roofing! Geen zorgen, je aanvraag is geheel vrijblijvend.

Gratis offertes vergelijken