Benieuwd naar de dakwerken prijzen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend


Home » Dakwerken prijzen

Dakwerken prijzen

Dakwerker nodig? Dan wil je vast weten met welke kosten van dakwerken je rekening moet houden. Op deze pagina vind je informatie over de prijs van dakwerken. Zo lees je over de prijs van dakwerken per vierkante meter en de prijs van een nieuw dak.

Op deze pagina lees je alles over de prijzen voor alle dakwerken. Lees de handige bespaartips op deze pagina.


Dakwerken prijzen: een samenvatting

 • De kosten zijn afhankelijk van: uurtarief dakwerker, type dakwerken, grootte van het dak en omvang van het project.
 • Uurtarief van een dakwerker ligt tussen de €35,- tot €45,-.
 • Een dakrenovatie begint vanaf €50,- per vierkante meter, dakherstellingen kosten gemiddeld €130,- tot €285,- per vierkante meter. Onderhoud kost ongeveer €15,- per m².
 • Dakbedekking voor een plat dak kost ongeveer €45,- en €55,- per m² en voor een schuin dak gemiddeld €40,- en €130,- per m².
 • Voor btw geldt het hoge tarief van 21%. Laat je isolatie aanbrengen en is je woning ouder dan 10 jaar? Dan geldt voor die dakwerken het lage tarief van 6%.
 • Soms is het mogelijk om een premie te ontvangen.


dakwerken prijzen

Wat zijn de prijzen voor dakwerken?

Een veelgehoorde vraag is: wat kosten dakwerken? De kosten van dakwerken zijn afhankelijk van een aantal factoren. Het uurloon van de dakwerker bepaalt het grootste deel van de dakwerken prijs. Dakwerkers hanteren verschillende tarieven voor verschillende werkzaamheden, zoals nieuwbouw, onderhoud of ander kluswerk. Onderhoudswerkzaamheden zijn vaak lastig, waardoor het uurloon van de vakman hoger ligt dan bij een nieuwbouwproject. Voor kleine klussen betaal je over het algemeen het laagste uurloon.

Naast het uurtarief van de specialist moet je ook rekening houden met materiaalkosten en voorrijkosten. Door een dakdekker uit de buurt in schakelen, houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk. Meer handige tips lees je op de pagina goedkope dakwerker.

Dakwerken prijs per uur

Het uurtarief van dakwerkers wordt door een aantal factoren beïnvloed:

 • Soort werk: het zal je niet verbazen dat het leggen van een rieten dak meer kost dan het bedekken van een plat dak met EPDM. Dakwerkers vragen een hoger uurtarief bij specialistisch werk dan bij algemene dakwerken.
 • Ervaring: een beginner vraagt een lager uurtarief dan een redelijk of zeer ervaren dakwerker. Een zeer ervaren dakwerker rond een project vaak wel sneller af, waardoor de kosten van dakwerken ongeveer gelijk blijven.
 • Omvang project: hoe groter een klus is, hoe efficiënter een dakdekker zijn werk kan doen.

Dakwerken prijzen per uur*

€35,- tot €45,-

*Gemiddelde tarieven exclusief materiaalkosten. Alle dakwerkers hanteren eigen tarieven.

Laag uurtarief
€35,- tot €40,- per uur

Eenvoudige klussen
Kleine reparaties

Hoog uurtarief
€40 tot €45,- per uur

Ingewikkelde klussen
Nieuwbouw en onderhoud

Start nu je gratis offerteaanvraag!


Wat zijn de prijzen van dakwerken per m²?

Wil je weten wat de prijzen voor dakwerken ongeveer zijn? Een dakrenovatie laat je uitvoeren vanaf €50,- per m². Zit er een beschadiging in je dak die je wilt laten repareren? Bij een plat dak moet je dan rekening op een gemiddelde prijs tussen de €130,- en €420,- per m². De prijzen van dakonderhoud liggen gemiddeld tussen de €3.000,- en €3.3750,- per m².

Wil je meer prijzen van dakwerken weten?

In de prijstabel op deze pagina zie je wat de prijs van dakwerken per vierkante meter ongeveer is. Omdat ieder dak anders is, is het lastig om hier een exacte dakwerken prijs te geven.

Prijs dakwerken m² 2024

Dakwerken Prijzen per m²* Omschrijving
Dakrenovatie Vanaf €50,- Plat of hellend dak
Reparatie plat dak €130,- tot €420,-
Reparatie schuin dak €255,- tot €285,-
Dakonderhoud €15,- Schoonmaken, inspectie, etc.
Dakisolatie €13,- tot €70,-
Plaatsen dakkapel €3.000,- tot €3.3750,- Per stuk

*Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief materiaal- en arbeidskosten en btw.

Besparen op de kosten van dakwerken?

Vergelijk gratis offertes & bespaar tot 40% op de kosten

Dakrenovatie kosten

Zijn je dakpannen versleten of heeft de roofing op je platte dak zijn levensduur bereikt? Bij een dakrenovatie wordt de dakbedekking vernieuwd en zo nodig ook de dakconstructie. Hoe zit het met de kosten? Die zijn voornamelijk afhankelijk van de gebruikte materialen. Zo is de prijs van dakpannen hoger dan een bitumen of EPDM dakbedekking.

Daarnaast heb je keuze uit verschillende extra opties. Zo kiezen veel mensen ervoor om direct extra isolatie aan te laten brengen. Ook het plaatsen van zonnepanelen is gemakkelijk te combineren met een dakrenovatie.

Vanaf €50,- per m² laat je een dakrenovatie uitvoeren.

Dakreparatie kosten

Last van lekkage in je dak? Dat is erg vervelend! De totaalprijs van een reparatie wordt bepaald door de soort dakbedekking. Een dakdekker kan bitumen redelijk gemakkelijk repareren met een reparatiepasta of een strook dakbedekking. Dakpannen repareren

Lekkage? Handel snel!

Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk een specialist inschakelt. Dit om verdere (water)schade te voorkomen. Hoe langer je wacht, hoe meer de dakconstructie wordt aangepast. Op de pagina dakconstructie kosten vind je meer informatie en een overzicht van de kosten.

Een dakreparatie van een plat dak kost €130,- tot €420,- per m² en van een hellend daktype €255,- tot €285,- per m².

Kosten voor dakonderhoud

Net als de ramen van je woning heeft een dakoppervlak ook geregeld onderhoud nodig. Met goed dakonderhoud worden eventuele gebreken of mankementen op tijd opgemerkt, zodat schade voorkomen wordt. Daarnaast verlengt regelmatig dakonderhoud de levensduur van je dakbedekking.

De kostprijs van dakonderhoud zijn afhankelijk van je type dak en dakbedekking. Voor een hellend dak wordt vaak een speciale hogedrukspuit gebruikt en voor een plat dak een gewone. Daarnaast heb je keuzes uit extra opties, zoals impregneren.

Dakonderhoud kost gemiddeld €15,- per m².

dakwerken prijs per uur

Dakisolatie prijzen

Wil je een lagere rekening voor je energiekosten? Omdat warmte opstijgt, is dakisolatie de beste manier om warmteverlies tegen te gaan. Je bent vast nieuwsgiering naar de prijzen van dakisolatie. De totaalprijs is afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal. Zo kost PUR meer dan EPS en is glaswol de goedkoopste optie.

Dakisolatie kan zowel aan de binnenkant als de buitenkant worden geplaatst. Over het algemeen is de binnenkant goedkoper.

Dakisolatie laten plaatsen kost gemiddeld tussen de €13,- en €70,- per m².

Wat kost het vervangen van een dak?

Is je dak versleten en aan vervanging toe? Dan vraag je je vast af: wat kost een nieuw dak? In de volgende prijstabel vind je een handig overzicht van richtprijzen. Zo zie je dat de prijs van een nieuw plat dak gemiddeld tussen de €30,- en €80,- per m² ligt. Heb je een hellend dak? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €20,- tot €120,- per m².

Wat kosten extra opties?

Het vervangen van een dak is een goed moment om nieuwe dakisolatie te laten plaatsen. Dit kost gemiddeld tussen de €13,- en €70,- per m².

Prijs nieuw dak 2024

Werkzaamheden Prijzen per m²* Bijzonderheden
Verwijderen oude dakbedekking + leggen nieuwe dakbedekking €30,- tot €80,- Plat dak
Verwijderen oude dakbedekking + leggen nieuwe dakbedekking €20,- tot €120,-
Nieuwe dakisolatie €13,- tot €70,- Hellend dak
Vernieuwen dakbeschot €90,- tot €150,-
Overzetdak plaatsen €60,- tot €90,- Alleen voor hellende daken

*Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief materiaal- en arbeidskosten en btw. Vraag voor exacte prijzen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Kosten dakbedekking

Wat kost dakbedekking? De prijzen verschillen per type dak. Op een plat dak bestaat de dakbedekking uit bitumen, EPDM of pvc. Ook een groendak is mogelijk. Dakbedekking voor een plat daktype kost gemiddeld tussen de €45,- en €55,- per m², afhankelijk van het gekozen materiaal.

Wat kost dakbedekking op een hellend dak?

Dakbedekking van een hellend dak is vaak duurder dan van een plat daktype. De gemiddelde kosten van bedekking op een schuin dak liggen tussen de €40,- en €130,- per m². Kies bijvoorbeeld voor budgetvriendelijke betondakpannen, klassieke kleidakpannen, dakleien of zelfs een zinken dak.

Hoeveel btw moet ik betalen?

In België geldt voor veel renovatiewerken een verlaagd belastingtarief van 6%. Dakwerken zijn echter uitgesloten van deze regeling. Je betaalt dus het reguliere tarief van 21% belasting over dakwerken prijzen.

Laat je extra isolatie aanbrengen en is je woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je over die werken wel het verlaagde btw-tarief van 6%.

Lees ook over de verschillende premies voor dakwerken.

Besparen op dakwerken prijzen? Handige tips!

Men zit vaak niet te wachten op de vaak behoorlijke kosten van dakwerken. Daarom is het fijn om te weten dat je ook kunt besparen op de totaalprijs. Wil je besparen op de prijs per uur van dakwerken? Doe je voordeel met deze handige bespaartips:

 • Kies voor een dakdekker uit de buurt om de voorrijkosten zo laag mogelijk te houden.
 • Laat direct dakisolatie aanbrengen en bespaar jaarlijks op je energiekosten.
 • Voer zelf kleine voorbereidende werken uit of ruim achteraf alles op om op de kosten te besparen.
 • Vergelijk gratis offertes van meerdere dakwerkers. Weten waar je op moet letten bij het vergelijken van offertes? Lees op de pagina dakwerken offerte handige tips.

dakwerken prijs

Gratis en snel dakwerkers vergelijken!

Het dak is een belangrijk onderdeel van je woning want het zorgt ervoor dat je binnen droog en warm zit. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat het dakoppervlak zich in goede conditie bevindt en dat gebreken voorkomen worden. Ben je benieuwd naar de prijzen van dakonderhoud? Of wil je weten wat de prijs per uur van dakwerken is? Vraag vandaag nog gratis offertes aan!

Start gratis offerteaanvraag!

Door de prijsopgaven te vergelijken op basis van prijs en aanbod zie je snel welke specialist het best bij je wensen past. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt voor dakwerken!

Gratis offertes vergelijken