Nieuwe dakbedekking nodig?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Soorten dakbedekking

Wanneer je nieuwe dakbedekking wilt laten plaatsen, heb je keuze uit verschillende soorten. Op deze pagina lees je alles over verschillende soorten dakbedekking. Je vindt informatie over de soorten dakbedekking voor een schuin dak en de soorten dakbedekking voor een plat dak. Ook een tuinhuisje en schuur komen aan bod. Vanwege de beschermende functie van het dak is het belangrijk dat de dakbedekking op de juiste manier geplaatst wordt. Schakel daarom altijd een vakkundig dakwerker in.

Start gratis offerteaanvraag!

Dat is heel eenvoudig. Alles wat je hoeft te doen is eenmaal gratis offertes aanvragen waarna je spoedig een aantal scherp geprijsde prijsopgaven ontvangt. Vergelijk de offertes en kies zo gemakkelijk de vakman die het meest bij je wensen past!

Welke soorten dakbedekking zijn er?

Zoals je hebt kunnen lezen heb je bij het laten leggen van een nieuw dak keuze uit verschillende soorten dakbedekking. Welke soorten dakbedekking zijn er?

 • Dakbedekking op een plat dak wordt vaak in stroken gelegd. Bitumen, EPDM en pvc zijn veel gekozen materialen. Wil je een uniek dak? Kies dan voor een milieuvriendelijk groendak.
 • Op schuine daken zijn dakpannen al eeuwenlang de meest gekozen dakbedekkingssoort. Maar ook dakleien en metalen daken zijn een optie. Iedere soort geeft een eigen uitstraling aan je woning.
 • Op schuurtjes en tuinhuizen gaat het vooral om de waterdichtheid van een dak. Geluidsdemping is bij de soorten dakbedekking voor tuinhuisje en schuur minder belangrijk. Daar wordt vaak voor bitumen of shingles gekozen.

Benieuwd naar de exacte kosten? Vergelijk gratis offertes!Dakbedekking plat dak

Er zijn verschillende soorten dakbedekking voor een plat dak. Bij platte daken is het altijd belangrijk dat de dakbedekking goed gelegd wordt. Omdat water en vuil er langer op blijven liggen, is dit daktype gevoelig voor beschadigingen. Welke soorten dakbedekking zijn er?

 • Bitumen, ook wel roofing genoemd
 • EPDM, een flexibel materiaal
 • Pvc, dat weinig onderhoud vergt
 • Intensief groendak, waar je ook op kunt zitten
 • Extensief groendak, waarmee je de lucht reinigt

soorten dakbedekking hellend dak

Dakbedekking schuin dak

Heb je een schuin dak op je woning? Ook dan heb je ruime keuze uit verschillende soorten dakbedekking. Welke soorten dakbedekking zijn er voor een schuin dak?

 • Dakpannen, je hebt keuze uit kleidakpannen of betondakpannen
 • Leien, kies voor natuurleien of kunstleien
 • Aluminium, geschikt voor daken met bijzondere vormen
 • Zink, met een levensduur van wel 100 jaar
 • Riet, als je een ambachtelijk dak wilt
 • Koper, voor op een monumentaal pand of herenhuis

Nieuwe dakbedekking laten leggen?

Vergelijk gratis offertes & bespaar tot 40% op de kosten

soorten dakbedekking

Wat kost dakbedekking?

Je bent vast nieuwsgierig naar de kosten van de soorten dakbedekking. Bitumineuze roofing kost bijvoorbeeld gemiddeld €45,- per m². Wil je liever kunststof dakbedekking op je platte dak? Reken dan op gemiddelde kosten van €55,- per m².

Hoe zit het met een schuin daktype?

Voor een schuin dak kosten kleidakpannen gemiddeld €60,- per m² en betondakpannen €40,- per m². Dakleien hebben een gemiddelde prijs van €70,- per m². Wil je een metalen dak? Een zinken dak kost gemiddeld €80,- per m².

Ben je benieuwd naar de prijzen van andere soorten dakbedekking? Op deze pagina lees je meer over de kosten van dakbedekking.

dakwerker voor dakbedekking

Dakbedekking plaatsen? Gratis offertes vergelijken!

Voor een goede werking van het dak is het belangrijk dat de dakbedekking op de goede manier gelegd wordt. Daarom schakel je best een professionele dakwerker uit de buurt in. Wil je meer weten over verschillende soorten dakbedekking of ben je benieuwd welke soort voor jouw woning het meest geschikt is? Ook met deskundig advies een dakdekker je graag van dienst.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

De offertes zijn geheel gratis en vrijblijvend, je zit nergens aan vast!

Start nu je gratis offerteaanvraag!