Nieuwe dakbedekking nodig?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Soorten dakbedekking

Wanneer je nieuwe dakbedekking wilt laten plaatsen, heb je keuze uit verschillende soorten. Op deze pagina lees je alles over verschillende soorten dakbedekking. Je vindt informatie over de soorten dakbedekking voor een schuin dak en de soorten dakbedekking voor een plat dak. Ook een tuinhuisje en schuur komen aan bod. Vanwege de beschermende functie van het dak is het belangrijk dat de dakbedekking op de juiste manier geplaatst wordt. Schakel daarom altijd een vakkundig dakwerker in.

Start gratis offerteaanvraag!

Dat is heel eenvoudig. Alles wat je hoeft te doen is eenmaal gratis offertes aanvragen waarna je spoedig een aantal scherp geprijsde prijsopgaven ontvangt. Vergelijk de offertes en kies zo gemakkelijk de vakman die het meest bij je wensen past!

Wat kost dakbedekking?

Je bent vast nieuwsgierig naar de kosten van de soorten dakbedekking. Bitumineuze roofing kost bijvoorbeeld gemiddeld €45,- per m². Wil je liever kunststof dakbedekking op je platte dak? Reken dan op gemiddelde kosten van €55,- per m².

Hoe zit het met een schuin daktype?

Voor een schuin dak kosten kleidakpannen gemiddeld €60,- per m² en betondakpannen €40,- per m². Dakleien hebben een gemiddelde prijs van €70,- per m². Wil je een metalen dak? Een zinken dak kost gemiddeld €80,- per m².

Ben je benieuwd naar de prijzen van andere soorten dakbedekking? Op deze pagina lees je meer over de kosten van dakbedekking.

Prijzen dakbedekking: 2023

Type dakbedekking Prijzen per m²*
Platte daken
Bitumen €45,-
EPDM €45,-
Pvc €55,-
Groendak €55,-
Schuine daken
Dakpannen €45,-
Leien €75,-
Aluminium €75,-
Zink €80,-
Riet €90,-
Koper €130,-

*Dit zijn richtprijzen. Vraag gratis offertes aan en bespaar.

Nieuwe dakbedekking laten leggen?

Vergelijk gratis offertes & bespaar tot 40% op de kosten

Welke soorten dakbedekking zijn er?

Zoals je hebt kunnen lezen heb je bij het laten leggen van een nieuw dak keuze uit verschillende soorten dakbedekking. Welke soorten dakbedekking zijn er?

 • Dakbedekking op een plat dak wordt vaak in stroken gelegd. Bitumen, EPDM en pvc zijn veel gekozen materialen. Wil je een uniek dak? Kies dan voor een milieuvriendelijk groendak.
 • Op schuine daken zijn dakpannen al eeuwenlang de meest gekozen dakbedekkingssoort. Maar ook dakleien en metalen daken zijn een optie. Iedere soort geeft een eigen uitstraling aan je woning.
 • Op schuurtjes en tuinhuizen gaat het vooral om de waterdichtheid van een dak. Geluidsdemping is bij de soorten dakbedekking voor tuinhuisje en schuur minder belangrijk. Daar wordt vaak voor bitumen of shingles gekozen.

Benieuwd naar de exacte kosten? Vergelijk gratis offertes!

dakbedekking platte daken

Dakbedekking plat dak

Er zijn verschillende soorten dakbedekking voor een plat dak. Bij platte daken is het altijd belangrijk dat de dakbedekking goed gelegd wordt. Omdat water en vuil er langer op blijven liggen, is dit daktype gevoelig voor beschadigingen. Welke soorten dakbedekking zijn er?

 • Bitumen, ook wel roofing genoemd
 • EPDM, een flexibel materiaal
 • Pvc, dat weinig onderhoud vergt
 • Intensief groendak, waar je ook op kunt zitten
 • Extensief groendak, waarmee je de lucht reinigt

Direct naar

Bitumen

Bitumen staat ook wel bekend als dakleer of roofing. Voor platte daken wordt vaak gekozen voor bitumen omdat het één van de goedkoopste opties is. Er zijn twee verschillende soorten bitumen, namelijk APP en SBS. APP is UV-bestendig en daarom heb je geen balastlaag, zoals een laagje grind, nodig. SBS kan niet goed tegen UV-straling, maar is wel soepeler en elastischer en daarom beter bestand tegen temperatuurschommelingen.

Bitumen kost gemiddeld €45,- per vierkante meter.

EPDM

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen en Monomeer en is een soort rubber. Eén van de voordelen van EPDM is dat het zeer onderhoudsvriendelijk is en naadloos gelegd wordt, dit maakt de kans op lekkages een stuk kleiner.

De kosten voor EPDM liggen rond de €45,- per m².

Pvc

Voor platte daken is pvc ook zeer geschikt. Pvc is elastisch en zet uit of krimpt bij temperatuurschommelingen, hierdoor scheurt het niet snel. Pvc is niet geschikt om zelf te leggen.

Groendak

Een zeer milieubewuste keuze is een groendak. Dit type dakbedekking isoleert ook nog eens zeer goed. Er zijn twee soorten groendaken:

Extensief groendak: een extensief groendak is de meest populaire keuze en bestaat uit mossen, vetplanten en kruiden. Dit type dak vereist weinig onderhoud.

Intensief groendak: het intensieve type vereist wat meer onderhoud. Dit type groendak is begroeid met struiken, grassoorten en kleine bomen. Denk er wel om dat je een goede stevige dakconstructie nodig hebt.

Voor een groendak heb je een geschikte ondergrond nodig, zoals EPDM en pvc.

De prijzen voor een groendak beginnen vanaf €55,- per m².

soorten dakbedekking hellend dak

Dakbedekking schuin dak

Heb je een schuin dak op je woning? Ook dan heb je ruime keuze uit verschillende soorten dakbedekking. Welke soorten dakbedekking zijn er voor een schuin dak?

 • Dakpannen, je hebt keuze uit kleidakpannen of betondakpannen
 • Leien, kies voor natuurleien of kunstleien
 • Aluminium, geschikt voor daken met bijzondere vormen
 • Zink, met een levensduur van wel 100 jaar
 • Riet, als je een ambachtelijk dak wilt
 • Koper, voor op een monumentaal pand of herenhuis

Dakwerkersbedrijf inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Dakpannen

Dakpannen zijn de meest populaire keuze en verkrijgbaar in allerlei soorten. Kies bijvoorbeeld voor goedkope betondakpannen of juist keramische dakpannen met een zeer lange levensduur. Naast de klassieke vorm, is het ook een optie om te kiezen voor holle of platte dakpannen.

De gemiddelde prijs begint vanaf €45,- per vierkante meter.

Leien

Een leien dak geeft een luxe uitstraling aan je woning. Je hebt de keuze uit twee soorten leien: natuurleien en kunstleien. Kunstleien zijn goedkoper, maar hebben ook een kortere levensduur.

De richtprijs voor leien is €75,- per m².

Aluminium

Aluminium dakbedekking is duurzaam, gaat zeer lang mee en heeft een mooie industriële omgeving. Je kunt er ook voor kiezen om dakpanplaten van aluminium met een dakpannenprofiel te laten leggen.

Aluminium dakbedekking kost gemiddeld €75,- per m².

Zink

Zinken dakbedekking heeft een prachtige uitstraling en dat wordt na de jaren alleen maar mooier door de unieke patinalaag. Dit materiaal is zeer flexibel, want het ook geschikt maakt voor ronde dakvormen.

Zink is één van de duurdere opties en kost €80,- per m², maar gaat zeer lang mee.

Riet

Op zoek naar een luxe en landelijk karakter? Dan is riet zeer geschikt voor jouw dak. Het wordt tegenwoordig vaak gelegd op een schroefdakconstructie, vanwege de brandveiligheid, maar een open dakconstructie is ook een optie.

Een rieten dak kost gemiddeld €90,- per m².

Koper

Een ander metaalsoort dat zeer geschikt is voor daken is koper. Koperen dakbedekking verandert van kleur na het plaatsen, omdat het oxideert. Uiteindelijk zal de bekende kopergroene kleur bereikt worden, maar dit duurt wel een aantal jaren. Dakbedekking van koper gaat zeer lang mee.

Gemiddeld kost koperen dakbedekking €130,- per m².

Nieuwe dakbedekking laten leggen?

Vergelijk gratis offertes & bespaar tot 40% op de kosten

dakwerker voor dakbedekking

Dakbedekking plaatsen? Gratis offertes vergelijken!

Voor een goede werking van het dak is het belangrijk dat de dakbedekking op de goede manier gelegd wordt. Daarom schakel je best een professionele dakwerker uit de buurt in. Wil je meer weten over verschillende soorten dakbedekking of ben je benieuwd welke soort voor jouw woning het meest geschikt is? Ook met deskundig advies een dakdekker je graag van dienst.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

De offertes zijn geheel gratis en vrijblijvend, je zit nergens aan vast!

Start nu je gratis offerteaanvraag!