Dak laten ontmossen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Dak ontmossen prijs

Wil jij je dak ontmossen en ben je benieuwd naar de prijs? De prijzen voor het ontmossen van daken verschilt natuurlijk per geval. Zo zijn de kosten onder meer afhankelijk van de ernst van de vervuiling en het totale dakoppervlak. Benieuwd wat het ontmossen van je dak precies gaat kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk scherp geprijsde offertes van dakwerkers bij jou in de buurt. Kies de vakman met het beste aanbod, en laat je dak ontmossen tegen de laagste prijs!

Op deze pagina lees je meer over de prijs voor het dak ontmossen. Je leest hoe de prijs wordt bepaald en van welke factoren deze afhankelijk is. Natuurlijk lees je ook hoe je bespaart op de kostprijs!

Wat kost het ontmossen van daken?

Om je dak te ontmossen, moet je rekening houden met prijzen tussen de €10,- tot €15,- per m². Deze kostprijs is onder meer afhankelijk van de de techniek die gebruikt wordt: met of zonder reinigingsmiddel.

Om het dakoppervlak te beschermen, raden we je aan het dakoppervlak na het ontmossen ook te reinigen en coaten. Hiervoor starten de prijzen rond de €30,- per m².

Het is ook mogelijk om het dak te impregneren. Voor de combinatie van ontmossen en impregneren ligt de prijs rond de €15,- tot €30,- per m². Door het dak te coaten of impregneren bescherm je het in de toekomst tegen mosgroei en andere vervuiling. Benieuwd naar de exacte kosten? Vergelijk gratis offertes!

Prijs dak ontmossen 2021

Werkzaamheden Gemiddelde prijs per m²*
Ontmossen €10,- en €15,-
Ontmossen, reinigen en coaten Vanaf €30,-
Ontmossen en dak impregneren €15,- tot €30,-

*Let op: dit zijn gemiddelde richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan om te besparen!

Welke factoren beïnvloeden de kosten van dakontmossing?

Wie zijn dak wilt ontmossen is ongetwijfeld benieuwd naar de prijs. Maar het is belangrijk om te onthouden dat de kostprijs voor het ontmossen van een dak per situatie verschilt. Wat je vriend heeft betaalt hoeft dus helemaal geen indicatie te zijn van wat het ontmossen jou gaat kosten!

De prijs is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals de uurprijs van de dakwerker, het type dak en de bereikbaarheid. Het ontmossen van een schuin dak is vaak iets duurder omdat het dakoppervlak lastiger te bereiken is!

De kosten zijn onder meer afhankelijk van deze factoren:

  • Het uurtarief van de dakwerker
  • Je daktype
  • De bereikbaarheid van het dak
  • De ernst van de vervuiling
  • Eventuele voorrijkosten

Laat het dak ontmossen door een professional

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten!
Start nu je gratis offerteaanvraag!

dak ontmossen prijs

Leien dak ontmossen prijs

Het ontmossen van een leien dak kost gemiddeld €10,- tot €15,- per m². Een leien dak ontmossen wordt gedaan van bovenaf. De vakman gebruikt dan een vuilvrees om het dakoppervlak te reinigen. Hij werkt van boven naar beneden: zou hij met de hogedrukspuit omhoog spuiten, dan bestaat er het risico dat het water onder de dakpannen door naar binnen sijpelt. Hierdoor loopt de dakconstructie gevaar.

Let op! Het ontmossen van leien daken met asbest is niet toegestaan: in dat geval moet je de dakbedekking verwijderen.

Dak ontmossen en coaten prijs

Veel mensen combineren het ontmossen met het aanbrengen van een coating en een reiniging. De kosten hiervoor starten rond de €30,- per m².

Waarom ontmossen combineren met een coating?

Een coating beschermt het oppervlak in de toekomst tegen mos en andere vervuiling. Ook geeft een dakcoating het oppervlak een frisse nieuwe kleur, waardoor het lijkt alsof je de dakbedekking hebt vervangen. Hiermee verbetert de uitstraling van je huis en verhoog je ook de woningwaarde!

Ontmossen en impregneren dak

Een andere optie is ontmossen combineren met impregneren. Hiervoor liggen de kosten ongeveer tussen de €15,- tot €30,- per m². Impregneren is te vergelijken met coaten. Het is een beschermlaag voor het dakoppervlak, waardoor vervuiling in de toekomst niet meer aan het oppervlak hecht.

Maar er is één verschil:

Impregneren verandert er niets aan de kleur van het dakoppervlak. De beschermlaag is verder niet zichtbaar. Deze techniek wordt ook veel toegepast bij kleidakpannen of keramische dakpannen. Hierbij raakt de toplaag vaak licht beschadigd tijdens het ontmossen, daarom is impregneren noodzakelijk.

Ontmossen van daken: bespaar op de kosten!

Wil je besparen op de prijs voor het ontmossen van je dak? Dit kan op verschillende manieren. Als de buren ook hun dak willen ontmossen, zou je bijvoorbeeld samen één bedrijf in kunnen schakelen. Veel dakwerkers bieden dan een mooie kwantumkorting aan. Ook kun je voorbereidende werkzaamheden, zoals het weghalen van tuinmeubels, bloempotten en andere obstakels, zelf uitvoeren.

Zo bespaar je op de prijs voor het ontmossen:

  • Schakel samen met de buren één dakwerker in en deel de kosten.
  • Kies voor een dakwerker bij jou in de buurt en bespaar op voorrijkosten.
  • Voer voorbereidende werkzaamheden zelf uit zodat de vakman direct aan de slag kan.
  • Vergelijk de prijzen van meerdere dakwerkersbedrijven en bespaar tot 40%!

kosten dak laten ontmossen

Dak laten ontmossen? Gratis offertes vergelijken!

Wil jij je dak beschermen tegen beschadigingen? Laat het dakoppervlak dan ontmossen door een vakman! Hij maakt je dak schoon en brengt eventueel een coating aan, zodat het de komende jaren beschermd is tegen mos, algen en schimmels. Op zoek naar een dakwerker bij jou in de buurt?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk de offertes van verschillende dakwerkers. Je kiest daarna zelf gemakkelijk voor de vakman met het beste aanbod. De besparing loopt zo op tot wel 40%! En geen zorgen, want de offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken