1 dakwerker in Roosdaal

Een overzicht van alle dakwerkers in Roosdaal

Gratis offertes vergelijken Vergelijk dakwerkers en bespaar!

In Roosdaal is 1 dakwerker beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle dakwerkers uit Roosdaal. Iedere dakwerker heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties.

Dakwerker Roosdaal gezocht?

Op Dakwerkergids.be vind je altijd een geschikte vakman voor jouw dakwerken. Alle bedrijven hebben een eigen pagina met relevante bedrijfsinformatie als adres- en contactgegevens en openingstijden.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk gratis dakwerkers uit deze gids.

Over Roosdaal

Roosdaal is een plaats in de provincie Vlaams-Brabant en telt in totaal 11629 inwoners, verdeeld over 4677 huishoudens. Per 4677 huishoudens is er 1 dakwerker beschikbaar.

Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan!

Overzicht van alle 1 dakwerker in Roosdaal

Dakwerker gezocht? Vergelijk & bespaar.

dakwerker Roosdaal

Vind een geschikte dakwerker in Roosdaal

Sommige klussen in en rond het huis kun je niet zelf doen: voor het uitvoeren van dakreparaties of roofingwerken heb je nu eenmaal de hulp van een dakwerker nodig. Een dakwerker in Roosdaal is in te schakelen voor diverse dakwerken: roofingwerken, daktimmerwerken en dakherstellingen voeren ze in een handomdraai voor je uit. Meer weten?

Start gratis offerteaanvraag!

Of lees op deze pagina meer over wat een dakwerker precies doet. Ook vertellen je hier meer over de prijzen van verschillende dakwerken en lees je over verschillende soorten dakbedekking. Zoek je voor dakwerken een dakwerker uit de buurt? Vul het offerteformulier, vergelijk offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken, hoe werkt het?

Het vergelijken van offertes is gratis en zonder verplichting: dit houdt in dat je helemaal nergens aan vast zit! je doet een offerteaanvraag en krijgt daarna zo snel mogelijk tot 4 offertes in jouw mailbox. Vergelijk de verschillende dakwerkers bij jou in de buurt en kies de beste dakwerken offerte.

 • Stap 1: start de offerteaanvraag
 • Stap 2: vergelijk gratis offertes
 • Stap 3: kies de vakman met het beste aanbod en bespaar!

dakwerkers Roosdaal

Wat kost een dakwerker?

De kosten van een dakwerker variëren van ongeveer €35,- tot €45,- per uur. Hoe hoog hoog het uurtarief van een dakwerker is, is afhankelijk van het dakwerk dat je laat uitvoeren. Kleine, algemene dakwerken zoals kluswerk kosten ongeveer €35,- tot €40,- per uur.

Wat kost een dakwerker bij grotere klussen?

Grotere klussen, zoals nieuwbouw en dakonderhoud is juist iets duurder: €40,- tot €45,- per uur. Houd er rekening mee dat elke dakwerker zijn eigen tarief bepaalt. Hierdoor komt het voor dat de prijzen van verschillende dakwerkers flink verschillen. Het is dus altijd verstandig om meerdere erkende dakwerkers bij jou in de buurt te vergelijken. Vergelijk gratis offertes! Zo bespaar je gemakkelijk tot wel 40% op de totaalprijs!

Kosten dakwerker per uur

€35,- tot €45,-

Kosten zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven.

Laag
€35,- tot €40,- per uur

Kluswerk, zoals een dakreparatie.

Hoog
€40,- tot €45,- per uur

Nieuwbouw en dakonderhoud.

Start nu je gratis offerteaanvraag!


Dakwerken prijzen

De gemiddelde prijzen van dakwerken hangen heel nauw samen met het soort dakwerk dat je uit laat voeren. Dakdekkers voeren standaard dakonderhoud al uit vanaf €15,- per m². Dit bestaat uit een dakreiniging, een inspectie en het schoonmaken van de dakgoten.

Voor een dakreparatie liggen de kosten voor platte daken tussen de €130,- tot €420,- per m². Op een plat dak kost een reparatie ongeveer €255,- tot €285,- per m². Een complete dakrenovatie wordt gedaan door erkende dakdekkers vanaf €50,- per m². Hierbij gaat het om het vernieuwen van de totale dakbedekking.

Het aanbrengen van dakisolatie kost gemiddeld €13,- tot €70,- en voor een dakkapel betaal je ongeveer €3.000,- tot €3.750,-, afhankelijk van de afmetingen.

Besparen op de kosten van een dakwerker? Op de pagina goedkope dakwerker lees je meer over hoe je zo goedkoop mogelijk een dakwerker inschakelt!

Gemiddelde prijs van dakwerken 2021

Welke dakwerken? Dakwerken prijzen per m²* Toelichting
Dakonderhoud €15,- per m² Dak reinigen, inspectie, dakgoten schoonmaken, voorrijkosten en btw
Dakreparatie schuin dak €130,- tot €420,- per m² Van dakpannen tot leien
Dakreparatie plat dak €255,- tot €285,- per m² Van EPDM tot bitumen
Dakrenovatie Vanaf €50,- per m² Oude dakbedekking verwijderen, nieuwe bedekking plaatsen
Dakisolatie €13,- tot €70,- Prijs per m², inclusief btw en montage
Plaatsen dakkapel €3.000,- tot €3.750,- Gemiddelde dakkapel 1.50 x 2.50 meter, inclusief btw en montage

* De genoemde prijzen zijn inclusief btw en arbeidsuren. De prijzen zijn afhankelijk van heel wat factoren. Denk aan de materiaalkeuze, ernst van probleem en de dakoppervlakte. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis offertes aan.

Vergelijk prijzen van dakwerkers uit Roosdaal

Kies het dakdekkersbedrijf met het beste aanbod en bespaar tot 40% op de kosten!

Welke factoren beïnvloeden de prijs van geregistreerde dakwerkers?

De prijs van geregistreerde dakwerkers verschilt enorm. Hoe komt dit? De kosten van de dakwerken hangen samen met verschillende factoren. Zo speelt natuurlijk het soort dakwerk een rol. Algemene dakwerken zijn een stuk voordeliger dan gespecialiseerde dakwerken: denk bijvoorbeeld aan het leggen van dakpannen tegenover rietdekken.

Daarnaast speelt de ervaring én de regio van de dakwerker een belangrijke rol. Hoe meer ervaring, des te hoger de prijs. Bovendien liggen de prijzen in de randstad vaak stukken hoger dan buiten de randstad. Waarom? Omdat er buiten de randstad minder werkzaamheden worden aangeboden.

De totaalprijs wordt beïnvloed door:

 • de dakwerken
 • het materiaal
 • de ervaring van de dakwerker
 • de regio

7 Tips voor het vergelijken van erkende dakwerkers

Zoek je een geschikt dakwerker bij jou in de buurt? Hieronder staan 7 belangrijke tips die je helpen met het vergelijken van offertes. Zo vind je gemakkelijk welke dakwerken offerte de beste keuze is! Dakwerkers uit Roosdaal gezocht? Vergelijk gratis offertes en bespaar! Start direct jouw offerteaanvraag!

 • Tip 1: is de prijs van de dakwerker per m² of juist per uur? Dit verschilt vaak per klus en dakwerker, maar het is verstandig hier op te letten.
 • Tip 2: let op keurmerken. Een dakwerker die beschikt over één of zelfs meerdere keurmerken voldoet aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en klantvriendelijkheid. Belangrijke keurmerken zijn Vebidak, KOMO en Dakmeester.
 • Tip 3: welke garantievoorwaarden biedt de dakwerker aan? Het is verstandig te kiezen voor geregistreerde dakwerkers met een duidelijke garantie.
 • Tip 4: kies voor geregistreerde dakwerkers bij jou in de buurt. Zo bespaar je op de voorrijkosten.
 • Tip 5: zijn de dakwerkers in Roosdaal gespecialiseerd in bepaalde dakwerken? Zo is niet iedere dakwerker ervaren in rietdekken of het plaatsen van dakkapellen.
 • Tip 6: vertrouw op je gevoel en de eerste indruk. Je moet de dakwerker natuurlijk kunnen vertrouwen.
 • Tip 7: vraag aanbevelingen en recensies. Je kan dit vragen aan je eigen familie en vrienden, maar online vind je ook vaak recensies over verschillende dakdekkersbedrijven.

Dakwerker in Roosdaal gezocht? Vergelijk offertes!

Kies de dakwerker met de scherpste prijs en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs.
Start gratis offerteaanvraag!

Wat doet een dakwerker in Roosdaal?

Dakwerkers in de buurt van Roosdaal zijn onder andere in te zetten voor deze dakwerken:

 • Dakonderhoud: het schoonmaken en inspecteren van het dakoppervlak. Kost gemiddeld €15,- per m².
 • Dakreparatie: het repareren van een beschadiging. Denk aan een scheur in het dakleer of een gebroken dakpan. De kosten variëren van €130,- tot €420,- per m²
 • Dakrenovatie: bestaat uit het verwijderen van oude dakbekleding en het plaatsen van nieuw dakleer. Dit kost gemiddeld €50,- per m².
 • Dakinspectie: een controle van het dakoppervlak. Dakwerkers checken het oppervlak op beschadigingen en zwakke plekken. Wordt al gedaan vanaf €15,- per m².
 • Dakreiniging: dakwerkers maken het dakoppervlak schoon van vuil, mossen en algen. Kost gemiddeld €15,- per m². Lees hier meer over dakpannen reinigen.
 • Dakisolatie: met het aanbrengen van dakisolatie verlaag je de energiekosten. Dit kost gemiddeld €13,- tot €70,- per m² afhankelijk van het soort isolatiemateriaal.
 • Dakkapel plaatsen: met een dakkapel creëer je meer licht en ruimte op de verdieping. Afhankelijk van de afmetingen kost het plaatsen van dakkapellen gemiddeld €3.000,- tot €3.750,-.
 • Dakgoten plaatsen: het vervangen of herstellen van beschadigde of verouderde dakkapellen.
 • Nieuwe dakbedekking plaatsen: het aanbrengen van dakleer, dakpannen of dakleien.
 • Dak ontmossen: verwijderen mossen en algen van daken.

Lees hier meer over de werkzaamheden van een dakwerker.


Hoe verloopt een dakrenovatie?

Bekijk in deze video het proces en eindresultaat van een volledig dakrenovatie.


Soorten dakbedekking

Bij een dakrenovatie heb je de keuze uit veel verschillende soorten dakbedekking. Hieronder staat een overzicht van de verschillende soorten dakbedekking.

Voor een plat dak:

 • Bitumen: voordelig op de korte termijn. Gaat 20 jaar mee en kost ongeveer €45,- per m².
 • EPDM: een synthetisch rubber met een gemiddelde levensduur van 40 jaar. Kost ongeveer €45,- per m².
 • Pvc: kunststof dakbedekking verkrijgbaar in diverse kleuren, heeft een levensduur van zo’n 40 jaar en kost €55,- per m².
 • Groendak: planten, mossen of zelfs struiken op het dakoppervlak. Verlengt de levensduur van het dak naar 60 jaar en kost gemiddeld €55,- per m².

Voor een hellend dak:

 • Dakpannen: verkrijgbaar in verschillende kleuren, gaat 50 jaar mee en kost gemiddeld €45,- per m².
 • Leien: geven jouw dakoppervlak een natuurlijke uitstraling. Gaan 40 jaar mei en kosten gemiddeld €75,- per m².
 • Aluminium: robuuste uitstraling en heeft weinig onderhoud nodig. Kost gemiddeld €75,- per m² en gaat tot 70 jaar mee.
 • Zink: geeft het huis een unieke uitstraling. De kosten liggen rond de €80,- per m² en het gaat tot 125 jaar mee.
 • Riet: voor een heel natuurlijke uitstraling en isolatie. Kost ongeveer €90,- per m² en gaat tot 45 jaar mee.
 • Koper: de levensduur ligt rond de 100 jaar, maar heeft een hogere kostprijs. Gemiddeld betaal je hiervoor €130,- per m².

Nieuwsgierig naar de prijzen voor het bedekken van je dak? Vraag dan nu gratis offertes aan. Je aanvraag verplicht je tot niets en biedt je de kans om prijzen van dakwerkers uit je eigen regio met elkaar te vergelijken. Zo bespaar je snel en gemakkelijk op de kosten van jouw dakwerken!

dakwerken Roosdaal

Wat kost dakbedekking?

De kosten voor dakbedekking lopen ver uiteen. Zo is er voor elk budget een geschikte keuze. Voor bitumen of EPDM betaal je gemiddeld €45,- per m². EPDM is voor veel mensen een betere keuze, omdat dit maar liefst twee keer zo lang meegaat. Voor pvc betaal je ongeveer €55,- per m² en een groendak kost ook gemiddeld €55,- per m². Houd er wel rekening mee dat je voor een groendak ook een geschikte ondergrond moet hebben, zoals EPDM. Deze kosten komen er nog bij.

Wat kost dakbedekking op een schuin dak?

Dakpannen laat je al plaatsen vanaf €60,- per m² en voor leien liggen de kosten rond de €70,- per m². De prijzen voor een metalen dak lopen uiteen van €75,- tot €130,- per m² en voor riet betaal je gemiddeld €90,- per m².

Kosten dakbedekking 2021

Soort dakbedekking Prijs per m²* Gemiddelde levensduur
Plat dak
Bitumen €45,- 20 jaar
EPDM €45,- 40 jaar
Pvc €55,- 40 jaar
Groendak (exclusief onderlaag, zoals EPDM) €55,- 60 jaar
Hellend dak
Dakpannen €60,- 50 jaar
Leien €70,- 40 jaar
Aluminium €75,- 50 jaar
Zink €80,- 125 jaar
Riet €90,- 45 jaar
Koper €130,- 100 jaar

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief plaatsen en btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis offertes aan.

Premie voor dakwerken Roosdaal?

De kosten van verschillende dakwerken kunnen flink oplopen. Gelukkig zijn er verschillende premies voor dakwerken die u eventueel kunt aanvragen. Zo houdt u de kosten zo laag mogelijk.

Allereerst is het mogelijk via de netbeheerder een premie voor dakisolatie aan te vragen. Hierbij moet je dak voldoen aan een minimale R-waarde van 0,75 m²K/W. Bij deze premiekrijg je tot €4,- per m² van je investering weer terug.

Daarnaast is het mogelijk om een deel van de investering weer terug te krijgen via de Overkoepelende Renovatiepremie. Deze premie geldt bij dakisolatie en het vernieuwen van het dak. De premie houdt in dat je 20% of 30% weer terugkrijgt, afhankelijk van je inkomen. Een belangrijke voorwaarde is dat je minimaal €2.500,- investeert. Op wonenvlaanderen.be lees je hoe je de Overkoepelenede Renovatiepremie aanvraagt.

In de tabel hieronder vind je een overzicht van de beschikbare premies voor dakwerken in Roosdaal.

Premies voor dakwerken in 2021

Premie Dakwerken Premiebedrag 2021
Overkoepelende renovatiepremie Dakisolatie en dak vernieuwen 20% of 30% van de goedgekeurde facturen
Isolatiepremie Fluvius Dakisolatie €4,- tot €14,- per m²
Totaalrenovatiebonus Dakisolatie €625,- tot €4.750,-
Huur- en isolatiepremie dak Dakisolatie €20,- per m² en €200,- per dossier
Verlaagd btw-tarief Dakisolatie & dakrenovatie 6%
Lokale premies Verschillende dakwerken Verschilt per gemeente

Vind een erkende dakwerker uit Roosdaal

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten!
Gratis offertes vergelijken

Verlaagd btw-tarief voor dakwerker?

Naast deze verschillende premies, profiteer je ook van een verlaagd btw-tarief. Bij verschillende dakwerken betaal je namelijk slechts 6% btw, in plaats van de gebruikelijke 21%! Voorwaarden hiervoor zijn dat je een geregistreerd dakwerker inschakelt en het gaat om een woonhuis. Werk je vanuit huis? Dan profiteer je nog steeds van een verlaagd btw-tarief mits je maximaal 30% van je woonruimte gebruikt voor je werk. Meer weten over het verlaagde btw-tarief? Kijk dan op financien.belgium.be

Tips om te besparen op de kosten van een dakwerker

Dakwerkers gezocht? Er zijn een aantal manieren om flink te besparen op de kosten. We geven je hieronder een paar handige tips, zodat je zeker weet dat je nooit te veel betaalt.

 • Tip 1: zoek naar dakwerkers in de buurt! Zo bespaar je op de voorrijkosten.
 • Tip 2: voer een gedeelte van de werkzaamheden zelf uit, zoals het schoonmaken of het verwijderen van de bestaande dakbedekking.
 • Tip 3: zoek naar de premies die je kunt aanvragen om de kosten zo laag mogelijk te houden
 • Tip 4: hoe groter de klus, des te lager de prijs per m². Als hij ook zijn dak wil vernieuwen, combineer dit dan met jouw dak en bespaar!
 • Tip 5: en tot slot: vergelijk meerdere dakdekkers in Roosdaal en kies de dakdekker met het beste aanbod.

dakwerker gezocht in Roosdaal?

Dakwerker gezocht in Roosdaal? Gratis offertes vergelijken!

Wil jij je dak- of roofingwerken graag uitbesteden aan een vakman? Dakwerkers in de buurt van Roosdaal zijn in te zetten voor het repareren van dakbedekking, het uitvoeren van andere dakherstellingen en het vervangen van het dakleer. Daarnaast kan een dakwerker het asbest op je dak verwijderen en je plat dak renoveren.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Kies de dakdekker met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs. Geen zorgen: het vergelijken van offertes is zonder verplichting. Dat betekent dat je nergens aan vast zit!

Gratis offertes vergelijken