Home » Dakbedekking » Pvc dakbedekking

Pvc dakbedekking

Is jouw dak aan vervanging toe en heb jij een nieuwe dakbedekking nodig? Pvc dakbedekking is een uitstekende keuze. Het is een duurzame, milieuvriendelijke optie met veel voordelen. Meer weten over de voor- en nadelen van pvc dakbedekking? Hieronder lees je alles over pvc, de prijzen en het plaatsen van de dakbedekking.

Wat is pvc dakbedekking?

Pvc dakbedekking (polyvinylchloride) is een type kunststof dat veel wordt gebruikt op platte en licht hellende daken. Het is populair vanwege de duurzaamheid, waterdichtheid en relatief eenvoudige installatie. Een pvc dak wordt geproduceerd in grote rollen die tijdens de installatie worden uitgerold. Het wordt aangepast aan de vorm van het dak, en vervolgens vastgelijmd, gelast of mechanisch bevestigd aan het dakoppervlak.

Voordelen pvc

 • Duurzaamheid: de lange levensduur van pvc dakbedekking zorgt er voor dat het erg duurzaam is, ook is het heel sterk materiaal. Het gaat gemiddeld tussen de 20 en 25 jaar mee, wat betekent dat het minder vaak vervangen hoeft te worden dan andere soorten dakbedekkingen.
 • Weerbestendig: een pvc dak kan goed tegen vele soorten weersomstandigheden, inclusief regen, sneeuw, wind en Uv-straling.
 • Brandveilig: pvc heeft een hoge brandveiligheid. Het is moeilijk ontvlambaar en stopt met branden zodra de vlam weg is.
 • Milieuvriendelijk: pvc dakbedekking is volledig recyclebaar, wat helpt bij het verminderen van afval.

Nadelen pvc

 • Kosten: pvc daken kunnen duurder zijn dan andere soorten dakbedekkingen, zoals bitumen. De kosten kunnen wel op de lange termijn worden gecompenseerd door de lange levensduur van pvc dakbedekking en lage onderhoudskosten.
 • Installatie: de installatie van pvc dakbedekking kan complex zijn en vereist professionele vaardigheid en ervaring.
 • Kwetsbaar voor scherpe objecten: hoewel pvc daken sterk en duurzaam zijn, kan het worden beschadigd door scherpe objecten. Dit betekent dat je voorzichtig moet zijn moet zijn wanneer je op het dak moet lopen, voor bijvoorbeeld onderhoud.

Wat is de prijs van pvc dakbedekking?

De prijs voor pvc dakbedekking is gemiddeld €55,- per m². Bij de kosten van pvc dakbedekking zijn er verschillende factoren waarmee rekening mee moet worden gehouden. De prijs hangt af van de dikte van de pvc. de kwaliteit, het merk, en de kosten van installatie.

Hoewel de kosten van pvc dakbedekking hoger kunnen zijn dan sommige andere soorten dakbedekking, kunnen de duurzaamheid en lage onderhoudskosten van pvc dakbedekking het een kosteneffectieve keuze maken op de lange termijn.

Pvc dakbedekking prijzen

Aantal m² Gemiddelde prijs*
1 vierkante meter €55,-
Schuur van 10m² €550,-
Woning met dakoppervlakte van 50m² €2750,-

*Let op: dit zijn slechts gemiddelde prijzen.

Pvc dakbedekking laten installeren??

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vind een dakwerker voor aanleggen van je pvc dakbedekking!

Pvc dakbedekking plaatsen: hoe werkt dat?

Pvc dakbedekking moet geplaatst worden door een professionele dakwerker vanwege benodigde ervaring en vaardigheden. Dit zijn de stappen hoe een pvc dakbedekking geplaatst wordt:

 1. Voorbereiding: het dakoppervlak moet volledig schoon en droog zijn voordat de installatie begint. Alle oude dakbedekking wordt verwijderd en eventuele scherpe voorwerpen of oneffenheden worden weggehaald om een gladde ondergrond te creëren. 
 2. Uitrollen en positioneren: de rollen pvc worden uitgerold op het dakoppervlak. De folie wordt zo uitgerold dat de naden niet in de richting van de voornaamste windrichting lopen. Dit voorkomt dat er wind onder de dakbedekking komt.
 3. Bevestigen: de pvc-folie wordt vervolgens bevestigd aan het dak. Dit kan op drie manieren: lijmen, mechanisch bevestigen of met een ballastlaag (zoals grind of tegels). Bij lijmen wordt de lijm op de ondergrond en de onderzijde van de Pvc-folie aangebracht, waarna de folie wordt aangedrukt op de ondergrond. Bij mechanische bevestiging worden schroeven en drukverdeelplaten gebruikt om de folie vast te maken.
 4. Naden verbinden: de naden tussen de stroken pvc worden vervolgens aan elkaar gelast met behulp van een hetelucht brander. Dit zorgt ervoor dat het dak volledig waterdicht is.
 5. Afwerken: tot slot wordt de dakrand afgewerkt, meestal met een pvc dakrandprofiel. Dit zorgt voor een nette uitstraling en extra bescherming.

Bij onjuiste installatie kunnen er problemen ontstaan zoals lekkages of vervorming. Het wordt daarom aangeraden om het installeren van pvc dakbedekking door een professionele dakwerker te laten doen.

Pvc dakbedekking laten plaatsen? Vraag gratis offertes aan!

Is je dak aan vervanging toe? Of laat je een nieuwe schuur bouwen? Laat je pvc dakbedekking aanleggen door een dakwerker in de buurt. Benieuwd naar de exacte prijzen?

Start gratis offerteaanvraag!

Na het indienen van je offerteaanvraag krijg je diverse voorstellen van dakwerkers uit jouw omgeving. Je hebt de vrijheid om zelf de vakman te selecteren die het meest aantrekkelijke aanbod doet, waardoor je tot 40% kunt besparen op de totale kosten!

Gratis offertes vergelijken