Dakwerker nodig voor dakwerken?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Dakwerken laten uitvoeren?

Dakwerken

Dakwerken zijn geen werkzaamheden die je gemakkelijk zelf uitvoert. Door de hoogte is er zonder de juiste bescherming altijd het risico dat je valt. Bovendien is het dakoppervlak kwetsbaar, en is het belangrijk dat dit tijdens de dakwerken niet beschadigd raakt. Schakel daarom altijd een dakwerker in!

Op deze pagina lees je meer over algemene dakwerken die dakwerkers uitvoeren. Ook vind je hier meer informatie over de kosten van dakwerken, en lees je hoe je bespaart op de kosten.


Dakwerken: een korte samenvatting

 • Dakwerken zijn alle werkzaamheden op en aan een dak.
 • Algemene dakwerken: dakonderhoud, dakreiniging, dakherstellingen en dakinspectie.
 • Grote dakwerken: dakrenovatie, plaatsen dakkapel en plaatsen dakisolatie.
 • Kosten voor dakwerken zijn zeer verschillend. Ze hangen af van het type dakwerken, het uurtarief van de dakwerker en de grootte van het dak.

Dakwerker nodig voor dakwerken?

Er zijn heel veel verschillende dakwerken waarvoor je best een ervaren dakwerker inschakelt. Je kunt bij een dakwerkersbedrijf terecht als je geïnteresseerd bent in onderhoud of zelfs een grote renovatie. Maar het is ook mogelijk om een vakman in te schakelen voor relatief kleine dakwerken, zoals het uitvoeren van een kleine reparatie of verschillende zinkwerken.

Wat doet een dakdekker?

De werkzaamheden lopen flink uiteen: van dakinspectie of daktimmerwerk, tot het plaatsen van dakkapellen. Hieronder staan de meest belangrijke werkzaamheden van dakwerkers.

 • Algemene dakwerken: onderhoud, reinigen en dakreparaties.
 • Grote dakwerken: renovaties, dakkapellen plaatsen en dakisolatie aanbrengen.
 • Kleine dakwerken: reparaties, dakinspectie, onderhoud.

Via onze gratis offerteservice kom je gemakkelijk en snel in contact met dakwerkers uit je regio. De aanvraag is volledig gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast wanneer er geen passend aanbod voor je tussen zit.dakwerken

Welke dakwerken laten uitvoeren?

Dakwerkers voeren heel veel verschillende werkzaamheden uit. Jij bepaalt zelf waarvoor je de hulp van een dakwerkersbedrijf inschakelt. Heb je last van lekkages? Dan heb je waarschijnlijk met spoed een dakwerker nodig voor een reparatie. Maar je kunt ook overwegen je dakoppervlak volledig te renoveren. Op die manier verbeter je de isolatie en de uitstraling van je woning. Tegelijkertijd verhoogt de renovatie ook de waarde van het pand!

Hieronder lees je meer over de verschillende dakwerken van dakwerkers. Wil jij ook een vakman inschakelen voor jouw dakwerk? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Algemene dakwerken

De algemene dakwerken zijn de meest voorkomende werkzaamheden van dakdekkers. Dit bestaat vooral uit onderhoudswerkzaamheden, zoals het dak schoonmaken of het herstellen van beschadigingen. Hieronder lees je welke werkzaamheden onder de algemene dakwerken vallen.

 • Dakonderhoud: dit zijn alle werkzaamheden die de kwaliteit van je dak behouden. Denk aan het schoonmaken van het dakoppervlak en het uitvoeren van een dakinspectie.
 • Dak reinigen: met een dakreiniging verklein je de kans op beschadigingen en ziet het dakoppervlak er weer netjes en verzorgd uit. Meer weten over dakpannen reinigen? Je leest het op deze pagina.
 • Dakherstellingen: dakschade? Dan is een dakherstelling essentieel om grotere schade aan de dakconstructie te voorkomen.
 • Dakinspectie: de inspectie is een belangrijk onderdeel van het onderhoud. Hierbij controleert de vakman het dak op zwakke plekken en kleine beschadigingen. Deze herstelt hij direct.
 • Dak ontmossen: mos groeit overal, ook op het dak. Door het dak te ontmossen voorkom je grotere beschadigingen aan het oppervlak.
 • Roofingwerken: dakbedekking verzwakt of verouderd? De vakman verwijdert de oude roofing en plaatst nieuwe dakbedekking.

Grote dakwerken

Natuurlijk zijn dakwerkers ook in te zetten voor grote dakwerken. Onder grote dakwerken vallen de grotere werkzaamheden, die vaak meer tijd in beslag nemen. Denk bijvoorbeeld aan een dakrenovatie, het plaatsen van een nieuw dak of het plaatsen van een dakkapel. Hieronder lees je meer over de meest voorkomende grote dakwerken.

 • Dakrenovatie: een renovatie kan meerdere dingen betekenen. Meestal gaat het om het vervangen van de dakbedekking, eventueel door middel van een overzetdak. Maar het vernieuwen van de complete dakconstructie of het plaatsen van een groendak valt ook onder een renovatie.
 • Dakkapel plaatsen: een dakkapel plaatsen is een ideale manier om meer ruimte en licht te creëren. Hiermee verhoog jij je wooncomfort en stijgt je woning in waarde.
 • Dak isoleren: een goede isolatie is belangrijk voor een comfortabele binnentemperatuur. Met dakisolatie bespaar je tot wel €700,- per jaar! Zo verdien je de investering in isolatie na verloop van tijd weer terug.

Dakwerker inschakelen voor je dakwerken?

Vind eenvoudig en snel de dakwerker met de beste prijs en bespaar tot 40%.
Start nu je gratis offerteaanvraag!

Plaatsen en vervangen dakbedekking

Het plaatsen en vervangen van de dakbedekking is een klus die dakwerkers regelmatig uitvoeren. Zeker bij platte daken is het belangrijk om de dakbedekking tijdig te vernieuwen. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat de dakconstructie wordt aangetast door vocht. Als de dakconstructie te veel houtrot heeft, moet je de hele dakconstructie vernieuwen. Dat is een stuk duurder dan het vervangen van de dakbedekking!

Wanneer moet ik nieuwe dakbedekking plaatsen?

Dat is afhankelijk van de bestaande dakafwerking. Op platte daken is het meestal na 25 tot 40 jaar tijd om de dakafwerking te vernieuwen. Maar als het dakleer al eerder beschadigd is geraakt, tijdens een storm bijvoorbeeld, dan is het aan te raden om de dakafwerking al eerder te vernieuwen.

Dakwerkers plaatsen ook regelmatig dakbedekking bij nieuwbouw huizen. De dakbedekking varieert van dakpannen tot dakleien en tegenwoordig zelfs metalen daken!

Dak- en zinkwerken combineren?

Bij veel daken worden zinkwerken toegepast. Voor de uitstraling, maar ook voor een goede afwatering en om het dak volledig waterdicht te maken. Bij zinkwerken gaat het namelijk vooral om het vernieuwen of vervangen van regenpijpen en dakgoten. Het is ook mogelijk om een zinken dak te plaatsen! Laat je dakwerken uitvoeren?

Besteed dan ook de zinkwerken uit!

Door beide klussen in één keer uit te besteden bespaar je uiteindelijk op de prijs. Hoe groter de klus, des te lager de prijs per meter. Bovendien is de kans groot dat de hemelwaterafvoer ook aan vervanging toe is als jij je dak vernieuwt. Vraag een ervaren dakwerker om een persoonlijk advies.

Wat kosten dakwerken?

De prijzen van dakwerken hangen nauw samen met de werkzaamheden die de vakman uitvoert. Voor een dakrenovatie starten de prijzen rond de €50,- per m². Deze prijs is volledig afhankelijk van het soort dakbedekking dat je kiest: de prijs voor dakleien ligt bijvoorbeeld hoger dan de prijs voor dakpannen.

Voor een dakreparatie op een plat dak liggen de kosten rond de €130,- tot €420,- per m². Bij een schuin dak kost een reparatie ongeveer €250,- tot €285,- per m². Dat klinkt als een hoog bedrag, maar onthoudt dat het bij een reparatie vaak maar om een klein oppervlak gaat.

De totaalprijs voor de dakwerken is grotendeels afhankelijk van het uurloon van de dakwerker. Dit uurloon wordt onder meer bepaald door de ervaring van de vakman en de keuze voor een groot dakwerkersbedrijf of een zelfstandige dakwerker.

Prijzen dakwerken 2024

Dakwerken Prijzen per m²* Omschrijving
Dakrenovatie Vanaf €50,- Plat of hellend dak
Reparatie plat dak €130,- tot €420,-
Reparatie schuin dak €255,- tot €285,-
Dakonderhoud €15,- Schoonmaken, inspectie, etc.
Dakisolatie €13,- tot €70,-
Plaatsen dakkapel €3.000,- tot €3.3750,- Per stuk

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw.

Op zoek naar een betaalbare dakwerker?

Vergelijk gratis offertes & bespaar tot 40% op de kosten

algemene dakwerken

Dakwerken laten uitvoeren? Bespaar op de kosten!

Ook een vakman inschakelen voor je dakwerken? Goede keuze! Zo weet je zeker dat de dakwerken correct worden uitgevoerd, en bespaar jij jezelf heel veel tijd en energie. Bovendien zijn de dakwerken met de hulp van een vakman zo snel mogelijk uitgevoerd. Ook op zoek naar dakwerkers?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere dakwerkers bij jou in de buurt. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met de beste dakwerken offerte, om zo tot wel 40% op de kosten te besparen. Geen zorgen, want de aanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend. Dus je zit nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken