Leien dak laten ontmossen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Ontmossen leien dak met asbest

Ontmossen leien dak met asbest

Het ontmossen van een leien dak met asbest is niet eenvoudig: sterker nog, eigenlijk is het helemaal niet toegestaan! Heb jij een asbestdak en wil je deze schoonmaken? Dan is verwijderen en nieuwe leien plaatsen de beste optie.

Op deze pagina lees je over het ontmossen van een leien dak met asbest: is dit mogelijk? Wat moet je doen om jouw leien asbestdak te reinigen? Je vindt hier ook informatie over de kosten én krijgt een handige bespaartip!


Ontmossen leien dak: alle info

  • Is je leien dak voor 1990 geplaatst? Dan is er waarschijnlijk asbest gebruikt.
  • Bij een reiniging kunnen asbestdeeltjes vrijkomen, deze zijn zeer schadelijk en kunnen kanker veroorzaken.
  • Het beste is om de leien te vervangen door nieuwe leien zonder asbest.


Gevaren van asbestdaken reinigen

Als jouw leien dak voor 1990 is geplaatst, dan kun je er vrijwel zeker vanuit gaan dat het gaat om kunstleien met asbest. Leien daken gebouwd tussen 1990 en 1998 kunnen mogelijk asbest bevatten. Wanneer je een leien asbestdak hebt, dan is het eigenlijk niet meer mogelijk om dit schoon te maken.

Waarom niet?

Het gevaar schuilt hem in de asbestdeeltjes, die tijdens het schoonmaken los zouden kunnen raken. Zolang de asbestvezels vast zitten in de leien is er geen gevaar. Maar op het moment dat deze door de lucht gaan zweven, dan vormen ze wel een gevaar: voor jou, je buren en andere omwonenden.

leien dak ontmossen asbest

Hoe leien dak met asbest schoonmaken?

Hoe kun je een leien dak met asbest dan toch het beste ontmossen? Door het dak te verwijderen en nieuwe leien te plaatsen! Er is helaas geen milieuvriendelijk alternatief, en daarom zul je sowieso een dakwerker gespecialiseerd in asbest moeten inschakelen.

Hoe wordt deze klus aangepakt?

De vakman verwijdert de oude dakbedekking. Dit gebeurt heel zorgvuldig, zonder de dakpannen te beschadigen: zo is de kans op vrijkomende asbestvezels het kleinst. De vakman is volledig gekleed in beschermde kleding en omwonenden wordt aangeraden om niet buiten te zijn tijdens het verwijderen en afvoeren van de asbesthoudende leien.

Nu kun je er eventueel voor kiezen om het dak te laten isoleren, extra dakramen te plaatsen of eventueel zelfs een dakkapel te laten monteren. Hierna worden de nieuwe dakleien geplaatst, en is het oppervlak weer volledig waterdicht.

Leien asbest dak verwijderen?

Vind snel een vakman bij jou in de buurt en bespaar tot wel 40% op de totaalkost!

Kosten leien asbestdak verwijderen

Het afbreken van een leien astbestdak kost meer tijd en energie dan het verwijderen van een leien dak zonder asbest. Het is daarom ook logisch dat de kosten hoger oplopen. Gemiddeld ligt de prijs voor het afbreken van een leien asbestdak tussen de €10,- tot €15,- per m². Daar komen vaak nog extra stortkosten bovenop, want de vakmannen mogen het asbesthoudende materiaal niet zomaar naar de vuilstort brengen. Lees meer over de kosten voor het ontmossen van daken.

Asbestdaken verwijderen is duurder, omdat je niet alleen betaald voor de werkzaamheden, maar ook voor de beschermende kleding, de langere tijd die de werkzaamheden in beslag nemen, de kosten voor de container en het veilige vervoer en nog veel meer.

Ben ik verplicht mijn leien asbestdak te verwijderen?

Op dit moment is er nog geen verplichting om je leien asbestdak te laten verwijderen.

Zolang de asbestvezels vast zitten in het materiaal, is er geen verhoogd risico voor jou en je omgeving. Op het moment dat er mossen groeien op het dak, is dit wel een teken van beschadigingen en een verzwakt dak.

Het gevolg is dat asbestvezels mogelijk loslaten en door de lucht gaan zweven. Het advies luidt dan ook om beschadigde asbesthoudende materialen te verwijderen. Dit laat u best doen door een erkende asbestverwijderaar!

Lees ook meer over dakreiniging.

ontmossen leien dak

Besparen op dak ontmossen? Vergelijk gratis offertes!

Wil jij je leien dak ontmossen? Schakel dan een vakman in! Alleen dan weet je zeker dat alle mos vakkundig verwijderd wordt, zonder dat er beschadigingen aan je dakoppervlak ontstaan. Bovendien bespaar jij jezelf veel tijd en energie en hoef je ook geen materialen aan te schaffen om het dak op te kunnen klimmen.

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijsopgaven van experts in jouw regio. Vergelijk op basis van prijs en aanbod, en kies de beste dakwerker bij jou in de buurt! Je besparing loopt op tot wel 40% op de totaalprijs. Je aanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast. Begin daarom vandaag nog met vergelijken en bespaar!

Gratis offertes vergelijken