Zinken dak laten plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Zinken dak

Een zinken dak geeft je huis of gebouw een unieke uitstraling door de laag die na verloop van tijd op een dak van zink ontstaat. Een zinken dak is een flinke investering om op je dak te laten plaatsen, maar met goed onderhoud gaat dit type dak levenslang mee!

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag krijg je zo snel mogelijk de verschillende prijsopgaven van experts in jouw regio. Vergelijk, kies en bespaar tot 40%!

Op deze pagina leggen we je meer uit over een zinken dak, de kosten van het laten plaatsen van een dak van zink en de verschillende soorten die mogelijk zijn.Waarom zink op een dak?

Een zinken dak wordt gemaakt van, je raadt het al, zink. Naast zink zit er een kleine hoeveelheid koper en titaan door het dak. Het grootste voordeel van zink gebruik is dat zink makkelijk in elk gewenst model is te maken. Zo is het uitermate geschikt voor complexe dakstijlen.

Ga je graag voor een unieke uitstraling voor je huis of gebouw? Overweeg dan een zinken dak! Deze unieke uitstraling komt door de patinalaag die na verloop van tijd op een zinken dak ontstaat. Deze patinalaag beschermt je dak en het uiterlijk van de verkleuring geeft je dak een unieke uitstraling.

Daarnaast gaat een zinken dak extreem lang mee. Met goed onderhoud kan een zinken dak tot wel 125 jaar meegaan! Zink is ook uitstekend beschermd tegen fikse rukwinden en storm.

Heeft een zinken dak ook nadelen?

Zoals met elk soort dak, heeft ook een zinken dak een paar mogelijke minpunten. Zo liggen de kosten voor het plaatsen van een zinken dak hoger dan de meer bekende soorten dakbedekking. Denk hierbij aan dakpannen. Maar daar is de lange levensduur gelukkig ook naar! Daarnaast is zink een lastig materiaal om van isolatie te voorzien. Gelukkig kan een ervaren dakwerker deze klus alsnog voor je klaren. Zodat je warm en milieuvriendelijk binnen zit.

zinken dak

Wat kost het plaatsen van een zinken dak?

Het plaatsen van een zinken dak is in verhouding met andere materialen een stuk duurder. Maar doordat dit materiaal levenslang mee kan gaan, compenseert een zinken dak de investering die je moet doen.

Reken voor een zinken dak een gemiddelde prijs van €75,- tot €150,- per m². De exacte prijs van een zinken dak hangt af van een paar factoren:

  • De totale oppervlakte van je dak
  • Extra werk, zoals isolatie plaatsen
  • De moeilijkheidsgraad van de dakwerken

Meer weten over de kosten? Op deze pagina vind je alle informatie: dakwerken prijzen.

Zinken dak: kosten 2023

Soort dak Gemiddelde prijs per m²* Gemiddelde levensduur
Zink €75,- tot €150,- 100 tot 125 jaar

*Let op: dit zijn gemiddelden. Exacte prijs weten? Vergelijk gratis offertes!

Bespaar tot wel 40% op je nieuwe zinken dak!

Vergelijk gratis dakwerkers in de buurt en kies het beste aanbod!
Start nu je gratis offerteaanvraag!

Welke uitvoeringen van een zinken dak zijn er?

Wil jij je dak tijdens een dakrenovatie bekleden met zink? Er zijn dan meerdere mogelijkheden. Hieronder gaan we kort in op de 4 verschillende opties.

1. Zinken dak met staande naad

Op een hellend dak kun je een zinken dak met een staande naad laten plaatsen. De dakplaten worden op elkaar geplaatst en overlappen elkaar aan de randen. Misschien ken je dit systeem ook wel als het felssysteem. Deze manier zorgt voor een waterdicht resultaat en daarnaast kun je zelf de dikte tussen de platen kiezen.

2. Zinken roevendak

Een zinken roevendak is vergelijkbaar met een zinken dak met staande naad. Maar bij deze variant draait het om een stuk metaal dat de naden tussen de verschillende platen afdekt. Een zinken roevendak biedt ook een waterdicht resultaat! Daarnaast kun je bij deze variant ook kiezen tussen verschillende baanbreedtes.

3. Zinken leien

Zinken leien worden ook wel zinken losanges genoemd. Dit systeem ontstaat door de ruitvormige, rechthoekige of vierkante leien schubsgewijs te plaatsen. Zinken leien worden met schroeven vastgemaakt aan een houten onderconstructie. Zinken leien zijn ook verkrijgbaat in verschillende groottes.

4. Zinken platform

Een plat dak is ook geschikt om met zink te bekleden. Dit komt doordat voor de meeste soorten zinken dakbedekking slechts een hellingsgraad van 3 ° nodig is. De keuze voor een zinken dak op een plat dak wordt vooral veel gedaan voor industriële gebouwen.

Aandachtspunten bij de opbouw van een zinken dak

Het plaatsen van een zinken dak is niet iets dat elke dakwerker doet. De opbouw moet namelijk precies goed zijn voor een optimale levensduur. Het is daarom aan te raden om een dakwerker gespecialiseerd in zinkwerken in te schakelen. Hieronder leggen we een paar belangrijke aandachtspunten uit:

  • Wel of geen geventileerde constructie: bij het plaatsen van zinken dakbedekking is er de mogelijkheid om deze aan te brengen op een ruwe houten bebording of rechtstreeks op de waterdichte structuurmat. Deze laatste optie zorgt voor een slankere opbouw, maar moet wel goed geplaatst zijn zodat vocht gewoon nog wegloopt.
  • Isolatie: het isoleren van een zinken dak brengt uitdagingen met zich mee. Naast de warmte-isolatie is het ook belangrijk dat er een goede geluidsisolatie is: op een zinken dak hoor je namelijk alles. Daarom zijn rotswolplaatsen ideaal voor een goede isolatie.
  • Uitzetnaden: een zinken dak kan wat krimpen en uitzetten bij temperatuurwisselingen. Uitzetnaden worden geplaatst zodat er geen schade ontstaat aan het materiaal.
  • Dak elementen monteren: naast de dakbedekking zelf heb je te maken met verschillende zinken dak elementen. Deze moet je precies en correct installeren op het hout om lekkages te voorkomen.

Zinken dak laten plaatsen? Bespaar op de kosten

Denk je eraan om een zinken dak te laten plaatsen? Laat deze klus dan uitvoeren door een ervaren dakwerker. Op deze manier ben je er zeker van dat het plaatsen van een dak van zink nauwkeurig wordt gedaan en je geen last van lekkages krijgt. Op zoek naar een dakwerker die dit kan realiseren in jouw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Nadat wij je aanvraag binnen hebben gekregen ontvang je zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven. Zo kun je zelf in alle rust vergelijken en de keuze maken door welke dakwerker je de klus laat uitvoeren. Door meerdere offertes met elkaar te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes vergelijken